Maabrändi: Portugali/Espanja, Popeda, Camino Portugues

Huhtikuussa 2017 kävin patikoimassa Portugalin caminon jälkipuoliskon eli pyhiinvaelluksen Portosta Santiago de Compostelaan. Sen kirjaaminen on vielä puolitiessä tätä laittaessa, mutta virkistellääns välissä ja laitetaan ylös matkalla suoritettu maabrändityö.

Vajaat 100 km ennen Santiagoa Portugalin reitti osuu Arcaden kylä/kaupunkiin, jossa on erinomainen pyhiinvaeltajien maja l. albergue, yhtä hyvä ranta ja vielä parempi simpukkaperinne. Kaupungin laitamilla caminon reitin varrella on myös pieni muuriin rakennettu alttari, jonne vaeltajat ovat jättäneet erilaisia muistoja.

DSCN1290b

Alttari sisältää nyt, tai ainakin sisälsi huhtikuun alkupuoliskolla 2017, Popedan C-kasettiformaatissa olevan albumin Mustat Enkelit. Huom. teemaan sopivuus.

DSCN1290c

Useamman maan kansalaiset ovat nyt tietoisia Popedasta, enemmistönä siitä joukosta portugalilaiset. Toivon vain että kasetti pysyy hetken aikaa paikallaan, koska reitillä on tiedetty liikkuvan Mustajärven aikalaisia, joilla on erilaisia toinen toistaan kuppaisempia motiiveja koskea esineeseen. Paremman tiedon puutteessa: eläköön usko, toivo, rakkaus ja maabrändi! Jos sinulla on kertoa uutisia alttarin nykysisällöstä, kommenttejasi rakastetaan (minä itse rakastan).

DSC_0012

2 thoughts

  1. Popeda (taikka oikeastaan pobeda elikkäs Победа) on venäjää ja tarkoittaa voittoa. Alkuperäisestä sanasta on todennäköisimmin bee vaihtunut peeksi niin kuin Pate, kun Pate osaa lausua peen. Saksaksi sana on Sieg, sattumaako vai salaliitto?

    Popeda oli perimätiedon mukaan autontapainen liikenneväline, maanteiden laiva, varma ja vasaralla korjattava painava menopeli, joka oli bändin alkuaikoina vielä ihmisten käytössä ennen kuin varsinaiset autot tuli katukuvaan. Itsehän en ollut sillon vielä edes syntynyt, kuka oli, lol, oikeesTI.. Ja jos haluaa tietää, miksei Popeda ole jonkun muun niminen niin pitää varmaan lukea Paten kirjottama, eiku niin joo sanelema, kirja nimeltä Ilikeesti kiitää.
    https://www.popeda.com/bandi/discografia

    Tänäkin vuonna Suomi24:ssa on enemmän keskustelua Popedasta kuin tällä blogilla kommentteja yhteensä. Pitäkööt voittonsa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s