Jumppapallogolf-testi Kopparnäsissä

20190331_105501
Ei mitään käryä vielä tässä vaiheessa (kuva kai PT?)
56157930_10156434226844163_3140041987286106112_o
Ryhmäposeeraus rantakalliolla kisojen alkuvaiheessa. Kuva: Janne Pyykkö

Maaliskuun viimeisenä sunnuntaina sain vihdoin pompattua mukaan kokeilemaan houkuttelevan häröltä kuulostanutta ulkoilulajia, jumppapallogolfia. Pelissä liikutaan luonnossa ja aina välillä maastoon suunnitellaan rata, jota edetään golf-ajatuksella potkimalla kunkin pelaajan/joukkueen pelipalloa ”lyönti” kerrallaan kohti maalia, joka voi olla toinen pallo, reppu tai vaikka joku muukin esine. Tuolta edellisestä linkistä löytyy siis infot säännöistä ja esimerkkejä, varmuudeksi laitan saman linkin myös tähän.

Peleihin pääsee kampeamaan mukaan liittymällä Suomen Jumppapallogolfaajat -Facebook-ryhmään, jossa pelejä järjestetään harva se viikonloppu paitsi kesäisin kun on esim. melontasapatti. Kopparnäsin ulkoilualueella (huippu!) järjestetty peli osui kerrankin sopivaan saumaan, ja sain huijattua Pauliinankin messiin. Peliä pelattiin pareissa, ja ensikertalaisille saatiin joukkueen toiseksi puoliskoksi konkarit, joilta löytyi sekä pallot että taju siitä miten peli toimii. Ideasta saa kiinni hyvinkin nopeasti, suoritusten hioutuminen tyystin timanteiksi saattaa viedä vielä toisenkin pelin.

20190331_113243
Melko pian tässä asetelmassa alkoi olla selkeästi järkeä eikä ihan heti ensimmäisenä tullut mieleen Prisoner-sarjan kotimainen versio.

20190331_114433

Metsän takia metsä oli aina välillä tiellä tai pallo jonkin kamalan asian takana tai sisällä. Säännöt onneksi kuitenkin sallivat oksien taivuttelun (mukana ollut biologi kyttäsi haukkana ettei niitä katkottu, paitsi silloin kun oma peli sitä vaati) tai pelipallon max. 5 metrin taakse siirtämisen, joten yleensä ei joudu ihan tyystin umpikujaan.

Peli on erinomaisen mainio tapa maustaa luontokävelyä ERITTÄIN VAKAVALLA kilpaurheilulla, ja välissä muistettiin pitää perinpohjainen grillaus- ja kahvituokiokin, jonne yksi pelaajista oli tuonut ehkä parasta kääretorttua ikinä. Pelin jälkipuoliskolla iski päälle räntäsade, mutta siinä oli isona plussana se, että pallot näkyivät hienosti valkeassa maassa. Laji onkin omiaan (tarkoitettu?) talvella ja luonnonjäällä pelattavaksi.

Oli kyllä sen verran hienoa urheilua että saatan suunnata pallokauppaan, tosin tämän vuoden pelikausi taitaa lähestyä kesätaukoa mutta harjoituksiahan se ei estä. Suositus!

20190331_134440

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s