Laavu poikineen, osa 1: Prisma

Reissuille valitut majoitusratkaisut on ajautuneet monella meidän alfatiimin patikoijalla vähitellen kohti laavun käyttöä, koska a) kevyitä b) tuplasti Ötzi-pisteitä lesottavaksi.

otzi eerontarppiviidakko

Tällä hetkellä meillä on ollut käytössä kolmen koulukunnan ratkaisuja:

  • Laurin Pauli-tarppi: kotimainen ja laadukas. Tarjoaa kuvottavan määrän mahdollisuuksia säätämiseen. Hinta jossain 160-180 euron nurkilla.
  • Eeron kotitekoinen Batman-majoite. Vaatii kotona tekemistä eli materiaalit ja työn, mahdollisesti myös osaamista.
  • Antin Prisman kevytpeite: hinta 2,95 e, kiinalainen on tehnyt sen valmiiksi.

Laurilla ja Eerolla on tänne admin-oikeudet, mutta ilmeisesti myös jonkinlaiset elämät, joten esittelyt heidän laavuistaan antavat vielä odottaa itseään hetken. Tässä kuitenkin pieni mainospuhe Prisman ratkaisulle.

1. Se on kevyt, halpa ja näppärä (ja halpa). Paino on sormituntumalla jossain tavallisen ja ison Fazerin sinisen välillä, lisäpainoa tulee ainoastaan maakiiloista ja narusta eikä niistäkään paljon p***kaakkakan. Kiiloja tarvitsee kahdeksisen kappaletta ja jos jää vajaaksi niin loput tikuilla, narua muutaman pätkän. Idea varmaankin jotenkin kirkastuu alta.

laavuetupuoli

Pressun koko on 3×2 metriä (isompiakin löytyy, mutta tämä koko on toiminut tässä mallissa). Pitkän sivun puolella tökätään kävelysauva maahan tolpaksi niin, että maahan ulottuvalla pätkällä pressun kylkeä on (kai) kolme kiinnikerinkulaa ja ilmassa killuva pätkä on kahden kiinnikerinkulanvälin mittainen. Suunnilleen noin ne menee, katso kuvaa.

Itse aloitan homman sauvasta: kahvan ympärille kääritään vähän pressua, sen ympäri narua niin että pysyy kiinni sauvassa ja sitten naru kiinni maahan kiilalla. Sen jälkeen kiristys toiselle puolelle eli maahan menevään ”takaseinään”, sitten loput maun mukaan. Yleensä ilmaan jäävän liepeen kiinnitys jää minulla viimeiseksi. Pystytyksessä ei kulu kovin monta minuuttia, ja tarpeen vaatiessa virityksen voi nykäistä sauvasta ylös sellaisenaan ja raahata toiseen paikkaan, jos lähistölle parkkeeraa kuorsaaja.

2. Siitä on hyvät näköalat. Tähtitaivaan ihmettely onnistuu yöllä hyvin, ja vaikka 1,5 seinää puuttuukin, ainakaan normi ei-vaakasuora sade ei ole kuitenkaan vielä minun käytössäni päässyt sisälle asti. Raitista on toki myös! Ilma siis.

laavunakoala
Mäen päällä näemme Falkensteinin linnan, maan tasalla vähemmän aatelista touhua

3. Koska se maksaa 2,95, sen voi heittää reissun lopuksi esim. helvettiin, jos siinä on asunut liikaa etanoita tai siihen on tullut reikä. Kestävyyden puolesta pressu toimii muuten hyvin, mutta ottaa aika herkästi koloja jos sitä yrittää esimerkiksi nostaa kireämmäksi kepillä jossa on vähänkään kärkeä. Myös sade pysyy tyystin oikealla puolella kangasta (muovia?).

UNCLEAN
UNCLEAN

4. Pressuun tarttuu spraymaali, ja koska se maksaa, wait for it, 2,95, sen voi jättää tilataideteokseksi viimeisen yön jälkeen.

kallolaavu

Suosittelen lämpimästi saidalle ja laiskalle! Toivon mukaan myös alumpana mainitut kunnon ihmisten varusteet saavat omat esittelynsä jossain vaiheessa.

Edit: Eeron askarruksia löytyy täältä.

Edit 2: No miltecin laavu on kyllä parempi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s