Erakkomurjun kevätsavustukset 3.3.2018 (Evo/Tarus)

20180303_142135

Viime kevättalvena tehtiin nolla uhria vaatinut kotaretki Repovedelle, ja siitä rohkaistuneina uskaltauduttiin taas tänäkin talvena ulos ja vieläpä kovin kauas lähimmästä Starbucksista: aina Hämeenlinnan taakse Taruksen retkeilyalueelle.

20180303_140639(0)
Naparetkikunta äärirajoilla noin puolivälissä 15 minuutin siirtymää tukikohtaan

Eteläisemmän Suomen kansallispuistoista ja muista puska-alueista oli esillä muitakin vaihtoehtoja, mm. Liesjärvi ja Päijänne. 10 ja 20 pakkasasteen välillä pogoileva keli asetti vaatimukseksi ainakin jonkinlaiset seinät ja katon, ja Päijänteellä talvikämppiä ei näytä olevan heti kansallispuistossa. Liesjärvellä olisi, mutta joku muu käytti niitä.

 

Noista kimmottuamme Google ohjasi meidät kuitenkin melkoisen helmen äärelle: Taruksen Erakkomurju-niminen tuplalaavu piisaa 12 hengen majoittamiseen ja ajaa melkeinpä mökin asian (on ovet ja kaikki), eikä ole myöskään hinnalla pilattu. Vuorokauden vuokra oli 56 €, ja 6 euroa päälle avaimen kotiin postituksesta. Varaukset tehdään Hämeenlinnan kaupungin kautta, ja brosyyriä pääsee ihmettelemään tästä linkistä kunnes se lakkaa toimimasta.

 

 

Tuplalaavu tarkoittaa siis tässä sitä, että kaksi laavua on vähän niin kuin työnnetty vastakkain ja toisen katto menee toisen katosta yli. Katon tasassa kahden puoliskon välissä on kolo (josta savu ei osaa poistua, ovia kannattaa pitää pari senttiä raollaan), mutta muuten pömpeli on umpinainen. Paikka on ihan mainio mäen päällä heti järven vieressä, ja autollakin pääsee pysähtymään vartin päähän. Mäkeä voi esim. laskea!

Kun majoitus oli saatu kuitattua toimivaksi ja Pitbullin Fireball soitettu, päästiin häröilemään lumessa kamppailun ja nuijasodan parissa. Varustelekan kirosanabaasaarista löytyneet lumikengät olivat pop ja kaikki osasi.

 

Kävelemällä kulki kuitenkin ehkä parhaiten, joku tosin keuli vielä suksillakin.

 

Taruksen alueelta löytyy tiheälti vaikka millaista majoitetta, varauslaavujen ja varaustuvan lisäksi myös vapaassa käytössä olevia perinteisiä ei-tuplamallisia puisia laavuja. Kävimme tsekkaamassa jälkimmäisistä Erakkomurjua lähellä sijaitsevan Kympin, ja sekin oli siisti. Kovin siistiä joka puolin siellä Taruksessa.

20180303_164303

20180303_161049
Kymppiä jouduttiin kyllä vähän etsimään

Yksi reissun kohokohtia oli selkeästi nuija. Kaikilla näkemillämme laavuilla tms. puiden hakkaaminen oli hoidettu pölkyssä olevalla terällä ja FANTASTISELLA irtonuijalla ❤

 

Jos joku tietää mistä tuollaisen voi ostaa kotiin niin kerro ihmeessä.

Illalla jännättiin että mitenkäs sen jäätymisen kanssa: lämpömittari tipahteli jonkun mukaan yöllä jonnekin -22 asteen nihkeämmällekin puolelle. Erakkomurjun lattiassa on kuitenkin sen verran iso hautarovio, että sisällä pääsi ihan jopa vähentämäänkin vaatetta. Olin ottanut mukaan tuplamakuupussin, mutta missään vaiheessa ei osannut kaivata toista ja se jäikin sitten ihan tyystin sivuun. Voi kyllä olla että unta makeutti melkoisen sakea savun määrä: kolo katossa ei toimi ihan kympillä (lue: noin kakkosella) hormin korvikkeena, ja välillä yskitti tupakoijaakin. Ihq silti vaikka kirvelsikin!

 

Ylemmistä kuvista on ne 2 hyvää varastettu Pauliinalta. Eli siis summauksena, Erakkomurju menee kirkkaasti ihan hyvin talvellakin asustettavien loossien listalle. Repovedellä oltiin tyystin suljetussa kopperossa, nyt oli katto vähän auki: ehkä ensi kerralla jo voisi testata tarkeneeko ilman yhtä seinää? Vesa ainakin tarkenisi.

20180304_090630

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s