Päiväreissu: Navalonin tasavalta

20190628_190753
Pride-viikolla kesäkuun lopussa saaressa oli komea liputus

Bongasin lähellä kesäloman alkua Hesarista jutun Katti Koskisen Navalon-saaresta, ja sinnehän pitikin kirmata heti samana viikonloppuna kun loma alkoi. Ainakin kesäkuun viimeisinä päivinä saari oli siis tukevasti ankkuroituna Lapinlahden takapihan rantaan. Sen jälkeen on pukannut muuta reissua ja hässäkkää niin paljon että en olekaan suoriutunut vilkaisemaan tuoreempaa tietoa tai kirjaamaan tätä vanhaakaan. Toivottavasti on vielä tallella.

Navalonin (tasavallan) Facebook-sivuja skrollaamalla saa selville, että saaren ensimmäinen, pelkistä viljelmäsäkkipömpeleistä koostuva versio pukattiin vesille Eläintarhanlahdelle keväällä 2015.

20190628_191000
Edessä hiekkaranta Lapinlahden takapihapuistossa, uimamatkaa hammaslangalla mitattuna noin 60-70 metriä

Ensimmäinen versio joutui evakkoon Eläintarhanlahdelta, mutta on sen jälkeen vain laajentunut ja komistunut. Tässä nykyisessä muodossaan Navalonissa on kasvimaan lisäksi kaksikin tasannetta/lauttaa, joista toisessa on kiuas(!) ja kattopalkit. Kiukaan luukku on kyllä lukossa mutta melkos eeppistä silti.

20190628_190854

Saarta on tuunattu herra ties millaisilla lisäosilla: sieltä löytyy saunamahdollisuuden lisäksi mm. aurinkopaneelit, kastelujärjestelmä ja valvontakamera(t?). Terveisiä videoiltaan!

Alla olevassa videossa hässäkkä näkyy suht koko komeudessaan.

Vierailu saaressa on jopa luvallista, mutta käydessä pitää olla tarkkana ettei tallo kasveja tai tee muitakaan tuhoja. Kasvimaan päällä olevat kävelysillat eli lankut ovat melko hapoilla, joten niillä saa astella suht varovasti. Kasvimaan kelluvat säkit eivät myöskään ole kovinkaan tukevia jalansijoja ja saattavat jopa yllättää turhan reippaan/optimistisen harppojan.

Lapinlahden puiston pienestä hiekkarannasta lautalle on uitavaa n. 60-70 metriä, tai sitten vielä vähemmällä pääsee, kun kiertää kevyen liikenteen tielle sinne autotien suuntaan ja liukastelee kiviä pitkin veteen. Kivi on limaista eli ns. mega_liukasta, älä telo ittees.

Matkan voi myös tietty huijata erilaisilla välineillä: 60-70 metrin etäisyys mitattiin kumiveneen hinausköytenä (aika hyvin!) toimineella hammaslangalla, jota ei ihan riittänyt yksi 50 metrin paketti vaan jouduttiin laittamaan vielä toisesta 10-20 metriä. Kannattaa myös muistaa mukaan joku uimareppu ja minigrip-pusseja jos on selfie-aikeissa tai eväät jossain muussa kuin vakuumissa.

Paikalle vahva suositus ja saaren tekijälle/tekijöille korkea hatunnosto & syvä kumarrus! Taitaa olla tämän kesän paras spotti piknikille, ellei loppumetreillä tule yllätyksiä.

One thought

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s