Lohta Baldrickille @ Uutelan kota

Viime vuoden loppupuolella Facebookin retkiryhmässä huudeltiin retkeilijöitä tekemään loimulohta brittiläiseen matkaohjelmaan. Huutelin takaisin, ja sitten kun vaikutettiin sopivalta poppoolta, alettiin valmistella menemään :O Aluksi touhusta viestiteltiin Suomen tuotantotyyppien kanssa, ja sitten jossain välissä ohjaajakin kävi moikkaamassa matkalla lentokentälle.

79734435_2476326249281415_6078830878052581376_n
Saatiin kinuttua yhteisportrettikin juontajan eli keskellä muikuilevan Tony Robinsonin kera

Valmistelujen lomassa valkeni että matkaohjelman nimi on Around the World by Train with Tony Robinson, ja että se Tony Robinsonhan on se sama äijä joka on Mustassa kyyssä nerokkaita (ei oikeasti) suunnitelmia esittänyt Baldrick. Tuon kasariklassikon jälkeen hän oli mm. puskenut ulos jäätävän määrän matka- ja historiaohjelmia brittitöllöön, ja nyt sitten yksi niistä oli kulkemassa Venäjän läpi ja piipahtamassa Helsingissä. Piti oikein särmätä sen kalan kanssa (ostin lähemmäs 5 kiloa että on vähän kämmäysvaraakin + varasin vielä etukäteen kalatiskiltä että varmasti löytyy kun tulee hakemaan). Myös 3 tarpeeksi ison ja nätin lankun metsästys vei yllättävän kauas.

Kuvausbudjettia paloi kalan lisäksi myös mm. Kupilkan astioihin kun oli mahdollisesti tarvetta laittaa pöytääkin koreaksi. Niihin olisi jopa saanut sponssia jos olisi saanut ohjelmalta kredittiä tai klippiä vastineeksi, mutta ei sitten saanut niin ostettiin muuten vaan. Muita hankintoja olivat mm. vuosikerta-jaloviina ja erilaiset ”rustiikkiset” liinat.

Kuvauspaikaksi valikoitui loppujen lopuksi Uutelan kota (n. 3 km Vuosaaren metroasemalta, melkoisen mukava päiväretken piipahduskohde). Alkuperäinen suunnitelma oli ollut laittaa lohet ja turinat tulille Cafe Regatalle, mutta sitten olikin Helsingin talvi niin tarvittiin sisätila.

lohinotskiscreenshot3
Nakuttelemassa kalalautaa yövalaistun kodan ääressä

Uutelan kota olikin aika loistovalinta kokkauspaikaksi: siellä oli jo entuudestaan turkista penkeillä ja muutenkin paikat viimeisen päälle, ja sitten kun se vielä ängettiin täyteen kynttilää ja muuta tuikkua sekä pöperöä, niin kelpasi suht hyvin ritarillekin.

78608496_2163422433961744_5833288933475090432_n

lohinotskiscreenshot2
Maikki on väläyttänyt jotain hämmentävää

Kaloja aseteltiin ja notskia sytyteltiin jokunen tovi ennen kuvausryhmän saapumista, ja sitten paukuteltiin ja grillailtiinkin ennen kuin Tony ite ilmestyi salamyhkäisesti jossain vaiheessa porukan sekaan pyörimään ilman sen kummempaa ilmoitusta.  Sitten istuskeltiin nuotion äärellä turisemassa sekalaisia (”puhukaa vaan jotain suomeksi, teillähän on hyvä tarinoinnin perinne täällä”) ja muutamassa tunnissa koko koettelemus olikin sitten ohi.

Huhtikuun lopuilla esitettyyn lopulliseen ohjelmaan meistä päätyi melkoisen pikaiset vilahdukset, hieno klippi joka tapauksessa eli tämä ryöstetty leike tässä alla:

Kokonainen jakso (2. kauden jakso numero 5, ”Russia”) sisälsi myös pitemmän pätkän itsenäisyyspäivän ihmettelyä sekä telkkarista että kulkueesta, se löytyy Youtubestakin ainakin tällä hetkellä täältä.

Oli aika mainiota päästä näkemään miten tuollaista ohjelmaa pykätään ja tavata herra Cunning Plan. Kalaakin jäi hyvin syötäväksi kun sitä tosiaan oli se 3 jäätävän kokoista yksilöä ja loppujen lopuksi itse ruokailu oli kuvauksessa sivuseikka, joten ei tarvinnut edes niitä parempia astioita sotkea. Kaiken kaikkiaan 5/5, suosittelen kokkaamaan Channel 5:lle uudemmankin kerran.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s