Wild + Pata

Partioaitta pistouvasi asiakkailleen (tai kelle tahansa ilmoituksia stalkkaavalle) leffaillan Kinopalatsissa 4.2., illan elokuvana Wild – villi vaellus. Elokuva perustuu Cheryl Strayedin muistelmakirjaan, ja tiivistettynä sen juoni koostuu siitä, että Reese Witherspoon kävelee 1600 kilometriä Pacific Crest Trailia liian ison rinkan kanssa ja saa fläsäreitä.

Ennen näytöstä Partioaitan yhteistyökumppani Pata Degerman piti alustuksen, jossa hän tarinoi leffan tapahtumiin viitaten vastaavista fiiliksistä omilla reissuillaan.

WP_20150204_17_52_01_Pro

Juttua tuli ainakin Amazonin viidakoista ja jäätiköiltä, myös irronneet kynnet mainittiin. Tarinointia kuunnellessa jäi hetkeksi miettimään välttelevätköhän ihmiset Degermania juhlissa, koska pelkäävät että jäitä tarjotessa saattaa kuulla selostuksen siitä miten hän eli Antarktiksella kolme viikkoa pelkällä sulamisvedellä. Mies vaikuttaa tehneen aika legendaarisia ekskursioita: pitäneekin koittaa selvitä tsekkaamaan Patan reissuista tehty kirja, joka oli jossain vaiheessa jo osunutkin silmään hyllyssä.

Leffa oli varsin vaikuttava, hulppeita maisemia ja ”tuo on just noin” -kohtauksia rakoista ja itsekseen eksyksissä kiroilusta. Patikoijalle voi helposti suositella ja oikeastaan kenelle tahansa muullekin. Vaellustouhu oli tosin vain puolet elokuvasta, jopa isommassa roolissa on menneiden muistelu ja terapointi. Siellä se mukavasti eheytyy vaelluksella, niin että. Vihollissukupuolen edustaja varmaan saa vielä enemmän irti leffasta, mm. aihetta ”nainen yksin korvessa ja Syvä joki -veljekset tulee vastaan” sivutaan. Melkein tyystin missattujen  yöunien takia pilkin väkisin loppupuoliskolla, joten uusintakatselu on vielä tarpeen.

Tänä vuonna näyttäisi olevan tulossa toinenkin vaelluspätkä, A Walk in the Woods. Sekin on muistelmakirjaan perustuva tarina pitkältä vaellusreitiltä (Appalachian Trail), pääosassa nuoren naisen sijaan kaksi vanhaa ukkoa. Onkohan näistä tulossa muotia?

Vallan loistavan kulttuuripläjäyksen tarjosi Partioaitta, arvostan! Tapahtumia on kuulemma tulossa lisää, tässä keväällä toinen leffailtakin. Pitää kärkkyä notifikaatioita ja tehdä nopeusharjoituksia, tämän tapahtuman liput hotkaistiin suunnilleen viidessä minuutissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s