Päiväreissu: Pasilan kivilinna

WP_20150202_10_58_06_Pro
Kivimuurin lisäksi oli myös hashtagia alueen ympäri

Retkipaikka-sivujen ”Nämä kymmenen paikkaa kannattaa nähdä itse” -jutussa osui silmään linkki Pohjois-Pasilan kivilinnasta. Paikan pitäisi olla ihan Ilmalan aseman kyljessä, mutta ei tuo ole tähän mennessä osunut silmään. Piti ihan lähteä paikan päälle katsomaan että mitä hittoa, ja siinähän se oli.

Cityn blogissa ihmetellään samaa aihetta, ja sieltä löytyy myös pari videoa kesämmältä. Uudemman kerran hakiessa löytyi pari Ylenkin juttua (yy kaa), ja paikalla on myös hyvä sivu Facebookissa.

Google Mapskin tajuaa paikkahaun ”Pasilan kivilinna”:

Retkipaikan jutusta selviää, että joku naisihminen on rakentanut linnaa raiteiden ja siltojen väliin jäävään metsäkaistaleeseen vuodesta 1995 ja ilmeisesti asunutkin pätkiä siinä. WP_20150202_10_44_28_ProTalvella paikka ei pääse oikein oikeuksiinsa, koska lumen alta on vaikea erottaa mikä osa röykkiöistä kuuluu maastoon. Selvää on kuitenkin, että murikoita on pitänyt roudata paikalle hitokseen. Sisäänkäynnin vieressä on myös pieni mökin/huoneentapainen, joka on ollut jossain vaiheessa sisustettu mutta sitten myöhemmin poltettu.

WP_20150202_10_56_11_Pro

WP_20150202_10_41_55_Pro
Pihalla on valokuvataulu, jossa kerrotaan linnan eri vaiheista.

Paikalla pyöriessä jännittää ponnahtaako jostain linnanpihan lukuisista ja pelottavista koloista vihainen romanilinnanherra, joita Retkipaikan jutun mukaan paikalta löytyy ainakin ajoittain. Vielä enemmän tuskaa tuottaa se, että aivan vierellä pörrää VR:n autoja ja tietysti myös junia, enkä tiedä onko kaistaleella häröily miten pitkälle luvallista. Tosin jos linnanrakennus on ollut 20 vuotta OK, ehkä puolen tunnin visiittikin menee.

WP_20150202_10_43_15_Pro  WP_20150202_10_40_54_Pro WP_20150202_10_42_16_Pro WP_20150202_10_43_37_Pro

Kokemus on melko jäätävä. Jos sadan metrin päästä Ilmalan asemalaiturista löytyy tällainen pytinki, voi vain kuvitella millaiseen settiin syrjemmällä on mahdollista törmätä. Luultavasti jossain kauniista metsistämme sijaitsee ainakin yksi Ikean kokoinen rakennelma, joka on koottu eri nisäkkäiden luista ja pihkasta. Mahdollisesti Tykylevitsin tekemä.

One thought

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s