Kämmenlammen laavu _b

DSC_0208

Taas löytyi uusi laavututtavuus ihan Nuuksion kyljestä! Tavallaan onnekasta kun on pesemätön urpo niin tulee aina uusia elämyksiä. Takalan laavulla ollessa sain vinkin että Kämmenlammen laavu kannattaa myös tsekata, ja kannattihan se. Ehkä nätein laavu millä tähän mennessä on istuskellut: itse pömpeli on varsin komea, ja kakun kruunaa hyvä laituri heti kalliomäen (myös nätti) juurella. Myös tulisija on melkoista designiä, vaikka näyttäisikin muodostavan pienelläkin tuulella julmetun tuhkatornadon. Kahvissa oli kakkaa.

DSC_0261
Laavun laituri vastarannalta. Lampi on melkoisen pieni, mutta piisaa juurikin uimapulahdukseen

Paikalle pääsee vallan kätevästi Helsingin suunnasta julkisilla. Bussi 346 vie Vihdintietä niin lähelle kuin mahdollista eli Saarijärven pysäkille, mutta kulkee lähinnä silloin tällöin arkisin. 345 kulkee tiheämpään, mutta sillä tullessa joutuu pomppaamaan kyydistä pari kilsaa liian aikaisin Rinnekodin risteyksessä. Alla selventävä maksimum ammattimainen kartta.

mappenVihdintieltä eteenpäin saapuminen on simppeliä: Saarijärven kohdalla käännytään pohjoiseen Kuikuinläänintielle, jota jatketaan pohjoiseen parisen kilsaa. Alkumatkalla ohitetaan Helsingin Ladun Vaakkoin eräkämppä. Laavulle voi kääntyä Kuikuinläänintieltä oikealle joko Lääninraitin risteyksestä metsäpolun kautta (nätimpi ja vähän nopeampikin mutta ei niin tasaista) tai sitten n. 100 metriä myöhemmin puomilla suljetulle Myllymajalammentielle, jossa tulee vastaan kyltti laavulle ja pitkospuita.

DSC_0269
Tuosta oikealle metsään tai sitten 100 metriä eteenpäin Myllymajalammentielle puomin taakke
DSC_0183
Myllymajalammentien kautta pääsee pitkoksille

DSC_0194

DSC_0231

DSC_0180
Myllymajalammentieltä on kyltitys laavulle

DSC_0178

Paikka on vallan loistava ja vesikin alkoi olla niissä lämpötiloissa että siinä viihtyi kahden sekunnin sijaan jopa 10-15. Pyrin myös aloittamaan uutta perinnettä, saa nähdä ottaako lähteäkseen vai kiroavatko kävijät vain sitä että palli on turmeltu.

DSC_0220
Pennistä se alkaa!

Japanianmaalla tätä touhua tuli vastaan Fujin rinteellä olevassa pömpelissä, ihan hyvää ajanvietettä kun ei ole sähköä tai liikaa järkeä. Mahdollisesti myös taikaa!

japsitolppa1 japsitolppa2

DSC_0165

DSC_0198

DSC_0153
Jäseneksi tarviisi suoriutua, hieno klubi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s