Neljän päivän jööti

Mitä tänään syötäisiin? NO MINÄPÄ TIEDÄN 27.6.-1.7. MENYYN. Eeron ansiokkaan liha-artikkelin jatkoksi ajattelin hipsteröidä minäkin ruokakuvia. 26. päivä kuluvaa kuukautta ollaan lähdössä vaeltamaan Etelä-Espanjan Sierra Nevadaan, ja esim. Baijerin tai Mont Blancin reittien refugekestityksistä poiketen siellä ei ainakaan pitäisi olla minkäänasteista kioskia etapeilla. Pelkkää hiekkaa ja pääkalloja perkele.

5 päivän reissun pöperöt pitää siis kantaa mukana. Itse lasken ensimmäisen ja viimeisen päivän puolikkaiksi koska sivistyksestä lähtiessä ja saapuessa saa tankattua ostoruokaa, eli sillä matikalla ruokaa tarvitaan oikeastaan neljäksi päiväksi. Minulla 4 päivän reissuruuat näyttävät näemmä tällä reissulla tältä (35 v rapakuntoinen mies, 75-80 kiloa, osa ravinnontarpeesta korvautuu tupakalla ja kahvilla):

alkukasa

Sisältää tämmöisiä massoja:

Herkkulaari eli karkit ja kahvit:

 • Twix 6 x 50 g = 300 g
 • Barebar 6 x 42 g = 250 g
 • Rusinaboxi 6 x 42 g = 250 g
 • Lidlin outo Grexit-nougatpatukka 3 x 35 g = 100 g
 • Halvin mahdollinen pikakahvi 100 g

———————————————————————> Namit n. 1000 grammaa

Pienemmät ruuat (välipalaa, hätävaraa tai esmes pääruuan jatketta) ja ”urheiluvalmiste”:

 • Tonnikala 2 x 160 g = 320 g
 • Nuudelit 2 x 108 g =216 g
 • Sporttijuomajauhe 4 x 45 g = 180 g
 • Lämmin kuppi -pussukat 2 x 20 g = 40 g

———————————————————————> Tilpehöörisyötävä about 750 g

Varsinaiset pääateriat, 2 kpl per päivä:

 • Travellunchin ruokapussit 125/250g x 5 = 875 g
 • Blå Band -pusseja 2 x 150 g = 300 g
 • Real Turmatin turskakarkelo 108 g

———————————————————————> Oikea ruoka n. 1300 g

Hela hoito kaikkiaan karvan yli 3000 g.

Määrä vaikuttaa vähän överiltä mutta nyt kun nämä on kerrankin ruuvannut kirjoihin niin tästähän se on hyvä lähteä optimoimaan testiajon jälkeen. Suunnilleen samalla kaavalla olen aiemminkin mennyt kun ruuat on pitänyt kantaa itse, eli 1-2 pussiruokaa per päivä ja jotain nuudelia ja patukkaa siihen tukiaisiksi. Kaloreita en laske kun tulee paha mieli.

Jonkun ajattelutavan mukaan tähän pitäisi vielä laskea mukaan n. 1 litra Marinolia ja (mini-)Trangia, niiden kanssa tuo olisi sitten varmaan joku 4,5 kg ruokailuun kaikkinensa. Koska ne joka tapauksessa tulevat mukaan ja ilman niitä on aika hiljaista lämpimän ruuan kanssa, kai nekin pitää ynnätä lastiin.

Tässä vielä kuvastoa siitä miten tuo pilkkoutuu yhden päivän paketeiksi (käytännössä syömäjärjestys tulee kyllä varmaan olemaan hyvinkin randomi sen mukaan mitä pussista osuu käteen ja paljonko suklaata rakkotilanne vaatii):

2paivaaosaII 2paivaaosaI

Ja tämmöiseksi pökäleeksi tuo satsi kääriytyy rinkan pohjalle mätänemään:

3 kg 1 pussi

Ei muuta kun bon appetit! Raportoin reissun jälkeen miten ruoka piisasi ja miten ihanalta se maistui.

5 thoughts

 1. Kolme kiloa ruokaa neljäksi päiväksi ei tunnu mitenkään yliampuvalta. Itselläni yhden päivän ruokasatsi painaa noin 800 gramamaa, joten menisin tuosta kokonaispainosta varmaan vähän ylikin. Ruokaan kannattaa vaelluksilla panostaa. Kylläisenä on keskimäärin mukavampi olla kuin nälkäisenä.

  Liked by 1 henkilö

 2. Aika samat setit täällä kokonaismäärän puolesta.
  Tai no, mulla tulee tohon päälle viel puol kiloo puurohiutaleita, pötkö paikallista makkaraa ja iso kiekko vaaleeta leipää, nokare voita ja juustoa, ekaks päiväks tuore hedelmä tai kaks, eli kuitenki yht. 4kg ja 25% enempi.
  Sikäli vedetään eri filosofial, että sekotan ite pataruokani ja ton kaupan Sportyfeel (TM) -juoman korvaan vedellä, johon ripaus suolaa, isommin sokeria ja viel vähän sitruunaa. Aika samaa siitä tulee, maukasta kuin merivesi hunajalla 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s