Martan eväsretki I: Tryffelit

DSC_1948

Viikko sitten Suomen luonnon päivän kekkereissä Nuuksiossa voitin Marttojen käpyjenarvausrastilta hulppean retkeilyyn suunnitellun kokkausopuksen nimeltään Martan eväsretki. Sen juhliminen nostatti jonkin verran huutelua siitä, että pistäisi pistää kokkauksesta raporttia. No pistetään sitten.

Kirjan reseptit on jaettu eri teemoihin, ja nyt kun oltiin sopivasti sienireissulla (yllättäen Nuuksiossa), kirjasta löytynyt ”Sieniretken reilut eväät” natsasi mainiosti. Sieltä taas kokkaukseen valikoitui Tryffelit, koska se vaikutti helpolta ja sisälsi jallulla korvattavissa olevia aineksia.

DSC_1938
Kokkaus lähtökuopissa, ainekset sotkettu valmiiksi ja ensimmäiset muutokset raapustettu kirjaan

Resepti ei siis ole mitenkään ylivoimainen: mitään ei tarvitse lämmittää, ainoastaan sekoittaa erilaisia herkkuja tahnaksi ja tarjoilla pallot. Yksi vaikeus oli: löytää jauhettua pähkinää ja mantelia. Päädyin hakkaamaan mantelit itse halolla (toimii) ja ostamaan saksanpähkinöiden sijasta hasselia (rouheena). Lopputulosta katsellessa aloin myös vähän hahmottaa, mikä ero jauheella ja rouheella on.

DSC_1934
Kokki itse sekä mantelihuhmare. Maustelikööriä piti vahtia koko ajan kuin kärppä.

Rouheen ja jauheen ero on siis se että jauhe toimii paremmin taikinan osana. Ensi kerralla osaan ehkä sitten tämänkin.

DSC_1941

Kun voin ja viinakset sekoitti joukkoon, homma alkoi kuitenkin toimia! Aluksi luulin että sidostöhniä ei ole millään tarpeeksi, mutta melko mainion köntin siitä kuitenkin sai.

DSC_1942
Jääkaapin korvikkeena sai toimia ämpäri: jäähtyi se pötkäle tuossakin ainakin syyskelillä

Risukasaan paistoi siis päivä! Taikina piti juoksuttaa sisälle sateesta, mutta onneksi kuivaa keliä piisasi juurikin kokkaustuokion verran.

DSC_1952

Lopputulos näytti vähän pelottavilta lihapullilta, mutta maistui sitten kuitenkin varsin passelilta. Somisteilla voittoon ja ylisuorittaminenkin mainittiin \o/

DSC_1973
Siinä niitä nugetteja nyt on rehuilla meikattuna. Omskakas!
DSC_1950
Look, I fixed it

Reseptiä joutui vähän tuunaamaan, mutta varsin hyvä ensiveto! Ostin vahingossa myös liivatetta, joten ehkä seuraava resepti menee sen sanelemana. Kiitokset martoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s