Martan eväsretki IV: A Tale of Two Kukkos

DSC_2764

Oulun jääkarhudelegaation kanssa piipahdettiin marraskuussa Kämmenlammen laavulla, ja samalla reissulla testasin Martan eväsretki -opuksen reseptiä Lanttusupikkaat.  Siellä oli kylmä ja jallua, joten ruistaikinan kauliminen tölkillä osoittautui työlääksi ja homma päätyi 10 erillisen supikkaan sijasta yhteen isoon jöötiin (”kukko”). Se toimi kuitenkin ihan jees! Jopa niin hyvin, että uusin touhun joulupöytään, kukkona myöskin. Tässä alla on kuvamateriaalia sekä metsästä että mutsin keittiöstä: yllätyspalkinto jos arvaat mitkä on mistäkin.

Alkulevittely (ruisjauhoa, vettä, lanttua, pekonia, suolaa):

DSC_2758

DSC_2963

Lantunsiivua ja pekonia takinalätyn sisään:

DSC_2767 DSC_2970

Muovaillaan herkullis-esteetillinen pökäle:

DSC_2978 DSC_2769.JPG

Lämmitetään uuni 220 asteeseen ja kypsennetään tasaisesti:

lamposaato DSC_2791

DSC_2977

DSC_2770

Kauniisti ruskistunut kukko jätetään vielä tunniksi hautumaan:

DSC_2980 DSC_2774

Sitten vaan nautitaan, ruokajuomilla tai ilman!

DSC_2775

DSC_2983

Tämä jälkimmäinen yritys sisätiloissa oli jopa kokonaan syötävää ja maistui hyvältäkin, voip suositella! Nuotiossa kokattu oli silti moraalisesti parempaa koska sitä ei huijattu sähköllä ja ei-oululaisella apukokilla.

3 thoughts

    1. En tiedä miten kuori muhenee ilman pekonia mutta kokeilemallahan se selviää 😀 5,5 dl ruisjauhoa ja 2 dl vettä oli tuossa taikinassa, semmosen +- käsipallon kokoisen jötkäleen sai sillä käärittyä. Litra lanttusiivua ja 150 g lihaa ohjeessa, taikinaan 1 tl suolaa ja sisuksiin 2, voita voiteluun. Yhteensä varmaan jonkun tunnin roikkui uunissa aluksi ilman foliota ja lopuksi käärittynä. Lycka till!

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s