Vuoden viimeinen Nuuksio: Oravankolo 28.-29.12.2015

DSC_3032

Edellinen vuoden viimeinen Nuuksio osui juurikin samoille holleille kuin 2015-versiokin, eli 28.12. mentiin taas skutsiin Eero, eikun Jukka. Tällä kertaa kohteeksi saatiin suorastaan myyttinen Oravankolon vuokramaja: varaukset sinne ovat ison kiven takana (halpa), mutta nyt jostain syystä tärppäsi reilun viikon varoitusajalla välipäiväkolo kun kyseli. Jolly good!

DSC_3016
Kelitkin helli niin että näki auringonvalossa hyvin sormien mustumisen

Paikalle saapuminen on mukamas parin mutkan takana, mutta loppujen lopuksi kovin helppoa. Avaimen saa noutaa maksukuittia vastaan joko Haltiasta (kiinni kait maanantaisin) tai sitten siitä Espoon keskuksen R-kioskista mikä on heti bussi 85:n pysäkin edessä junasta tullessa. Sinne oli myös jäässä palatessa hyvä könytä koska sen vieressä on Pizzataxi.

DSC_3194
Kattilan pihapiiristä on tuon verran matkaa

Perille löytäminen onnistuu kesällä helpoiten, kun bussilla pääsee Kattilan päättärille asti ja siitä sitten lähteekin kyltit sieltä pihapiirin saapumissuunnasta katsottuna vasemmasta takareunasta. Talvella bussi ei kulje kuin Nuuksionpäähän asti, joten aika lailla samalla vaivalla ja paremmilla maisemilla pääsee, kun jää pois Haukkalammentien pysäkillä ja kävelee sen kautta. Haukkalammentien reitiltä mennään niin että Haukkalammen parkkiksesta oikean kautta ohi ja seurataan kylttejä Kattilaan, kunnes Y-risteyksessä jossa tulee kyltti 0,5 km Kattilaan käännytään vasuriin eikä Kattilaan ja sitten mennään vaan etiäpäin kunnes tulee Oravankolon kyltti. Karttaa ei juur kaipaa, sieltä Oravankolon sivuilta löytyy kyllä linkki semmoseenkin jos ahistoo.

DSC_3024
Sitten ollaankin jo siellä! Joku 6-7 km molempia reittejä talvella.

Paikan pihapiiri on julmetun siisti ja kallioranta rules OK. Netissä olevissa kuvissa mökki näyttää vähän sellaiselta kopilta mihin 1800-luvulla menee metsästäjä kuolemaan, mutta oikeasti tontti on avara ja erillinen saunarakennus on myös ihan jees kokoinen. Sauna ei tosin meinaa lämmetä. Alla on jotain leveäkuvaa saunasta mökkiin, järvi suffices.

DSC_3046

Järvi oli justiinsa jäätynyt sen verran että siellä pääsi kikkailemaan ja hakkamaan avantoa, ja muutenkin oli kaikin puolin ihq. Palio kuvia:

DSC_3144

DSC_3103DSC_3029DSC_3055DSC_3114

DSC_3125DSC_3084DSC_3172

DSC_3056DSC_3131

Aamulla oli uikkarit jäässä mutta tyytyväisiä mökkiläisiä _b Sisältä paikka ei ole mikään viiden tähden lukaali, sähköjä ei siis ole ja suurin osa sisuksesta menee 6 punkan ja pöydän säilömiseen. Toimii silti erittäin hyvin myös talvella ❤ ❤ <3. Tattis taas Metsähallitus menneen vuoden Nouxeista, vaikkette vieläkään ookaan vastanneet mun sähköpostiin (josko tänä vuonna mennään sitten)!

DSC_3191

P.S. Oven lukittumista takana kannattaa muuten varoa:

DSC_3193

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s