Varuste: Clas Ohlsonin varavirtalähde JormaPower2000

DSC_3012Kohtapuoliin on tulossa vastaan sähkötön mökki, jossa kuitenkin kaivataan humppaa. Olen myös usein miettinyt että olisipa kivaa kuunnella vuorilla Tsingiskaania ilman huolta akun kestävyydestä. No tähänhän on ehkä joku saksalainen tai kiinalainen keksinyt ratkaisun!

Clas Ohlsonilla on parhaillaan myynnissä nimenomaan metsän jorm/irmoille suunnattu varavirtalähde. Sillä ei ole minkäänlaista fiksua tuotenimeä minkä boksista erottaisi, joten pitkän linjan sisällöntuottajan natsoillani kastan tuotteen seuraavasti: JormaPower2000.

Tärkeimmiltä spekseiltään tää on 9000 mAh:n kokoinen patteri yhdellä mini-USB -virtaulostuksella. Clas Ohlsonin myyjä väitti että noin 1500 mAh piisaa älypuhelimen lataukseen, joten tolla pötkäleellä pitäisi pystyä laturoimaan luuri tms. aika monesti.

En ole vielä testannut värkkiä kertaakaan, mutta  kuvista selviää  tärkeimmät selling pointit: siinä on fancypants-gripit, taskulamppu, kompassi ja KARABIINI.

DSC_3015 DSC_3018

Siis pöksyklipsihaka jos haluaa roikottaa ysäritappelufarkuissa kunnon tiiltä! Muita mainittavia ominaisuuksia: sivussa on ledii joista pitäisi nähdä jotain infoa latauksen vaiheesta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa miniusbin alla näkyvä pyöreä linssi on ilmeisesti se taskulamppu. Nesteytyksenkeston pitäisi olla myös yli toimistosta, IP67 l. vesitiivis.

Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa toimiiko tämä oikeasti hyvin. Ostopäätös meni lukkoon aika lailla sillä hetkellä kun mainittiin 9000 mAh, taskulamppu ja kompassi. Ja se karabiinihaka ja Tomb Raiderin pommisalkku muotoiluna! Hinta oli 54,9 euroa 15.1.2016.

Päivitän lisää ”tietoa” sitten tuota on jopa kokeiltu kerran (turpa kii, ilmaista tekstiä).  Viimeksi innostuin lisävarusteista kun sain käsiini Creativen MUVO Minin, joka toimi ihan hullun hyvin ensimmäisellä kerralla-parilla, mutta sitten sen jälkeen on vaatinut itseensä kiinni lisävirran että tuottaa edes jotain ääntä. Sound Blaster, you used to be cool.

2 thoughts

  1. Suurinpiirtein puolet menee hukkaan. Eli 1500 mAh latailet noin 750 mAh akun. Tämä siis suuntaa antava. Eli 9000 mAh akulla latailet luultavasti kolme kertaa normaali älyluurin. Laskennallisesti hukkaan ei pitäisi mennä noin paljoa, mutta kokeile niin huomaat 🙂
    Ps. Kännykän ekan 0-10% ja vikan 90-100% saattaa viedä melkein puolet kokonais latausvirrasta joten ei kannata päästää akkua ihan tyhjäksi tai yrittää ladata ihan täyteen.

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitosta vihjeestä! Hyvä että tuli ostettua vähän isompi patteri jos kerran puolet menee harakoille, harkitsin vähän että pienempikin riittäisi mutta enemmän oli sitten kuitenkin enemmän jo ennen kun tuo 50% alennus oli tiedossa 🙂 Näitä metsäläismalleja ei tosin ollutkaan kuin tätä yhtä kokoa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s