Pääsiäisnä Portugaliin: Rota Vicentina

DSC_3059

Siunaantui yllättäen lomaa, ja ajattelin viettää sen parhaassa seurassa parhaalla tavalla eli kävelemällä itsekseni. Portugali ja sen patikoinnit ovat vielä ihan tyystin näkemättä plus tähän asti olen sylkenyt rantalomien päälle, joten Rota Vicentina Portugalin lounaisrannikolla näyttäisi tarjoavan primon tilaisuuden avartaa kuuppaa molempien suhteen.

Reitti on kaksiosainen tai kahden mallinen: ”Historical Way” (Caminho Histórico) on pitempi ja kulkee enemmän sisämaassa, kun taas ”Fishermen’s Trail” (Trilho dos Pescadores) seuraa rannikkoa vanhoja kalastajien kulkureittejä pitkin. Historiallinen reitti on turhan pitkä viikon lomalla tsekattavaksi, mutta kalamiehen kierros on mun lomailuihin juurikin sopiva: perusreitti on neljän päiväetapin mittainen (about 75 km), bonuskierroksilla matkan saa kasvatettua n. 120 kilsaan jos innostaa.

Reitti on aika uusi, tyyliin 2012 lanseerattu, eikä siitä edes ollut minun löydettävissäni olevaa Ciceronen opasta. OMG! Jossain netissä sitä kuitenkin kehuttiin ja päätin testata (ainakin Guardian piti seudusta + Mondon vuoden 2016 suositukset käskevät menemään).

Oppaan puute on kuitenkin helppo korjata ja samalla tukea reitin ylläpitoa: Rota Vicentinan sivuilta löytyy sauma tilata kartta ja opas, ja rahat menee oikeisiin tolppiin.  Kahdenkympin+ parin euron postimaksulla luukkuun kolahtavat kirja ja kartta ovat vallan jees, säätä sietävää matskua ja jopa nättejä. Alla aukeama oppaasta (Fishermen’s Trailia):

DSC_3060

Ajoittelin käynnin pääsiäiseen eli tänä vuonna pitkäperjantaihin 25.3. , koska ilmeisesti maaliskuusta eteenpäin reitillä alkaa olla taas passelit kelit (keskimäärin päivällä jotain 15 asteen nurkkia ellei parempaakin: heinä-elokuussa käymistä ei suositella koska pukkaa kuumaa), ja onhan siinä sitä arkipyhääkin avittamassa. Kevät on kuulemma ehkäpä jopa parasta ajoitusta käydä mestoilla. Jee!  Jos pako lämpimämmälle seudulle ennen kesää innostaa niin tässäpäs on yksi vaihtoehto. Päivitän käynnin jälkeen onko se hyvä.

-> Päivitys (tosi kauan) käynnin jälkeen: oli hyvä! Täällä rapsa: https://patikalla.com/2016/04/30/rota-vicentina-fishermens-trail-27-3-2016-30-32016/

3 thoughts

  1. Kiitos tästäkin postauksesta! Tästä sain upean reissuidean totetuttaa sama reissu 2017 keväällä tai alkukesästä. Portugalin rannikko ei ole jostain syystä edes tullut mieleen reissusuuntia katsellessa.

    Liked by 1 henkilö

  2. On kyllä todella hieno pätkä tuo Fishermen’s Trail, hyvää reissua! Mulla osui juuri sopivat kelit ja anti-ruuhka pääsiäisenä. Tuonne 2017 kevääseen mennessä saan ehkä kirjoitettua tänne matkaraportinkin loppuun 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s