Päiväreissu: Seinävuoren rotkolaakso

20180718_192603
Rotkolaakson näköalatasanne

Balkanin reissulta (oli hyvä!) palattua päädyin melko samalla repulla suoraan mökkikuvioihin Keski-Suomeen Tuusniemen lähistölle. Mökin isäntä suositteli meille piipahduskohteeksi Seinävuoren rotkolaaksoa, joka osoittautuikin eri mainioksi spotiksi parin tunnin makkaranpaisto- ja vertigosessiolle. Rotkolaakso on noin 500 metriä pitkä ja korkeimmillaan 25 metriä korkea, ja sen sekä viereisen Pienen Seinälammen ympäri kulkee 2,5 kilometrin polku. Autolla pääsee heti viereen sekä lammen isolle laavulle että ylempänä olevalle rotkon reunalla killuvalle näköalatasanteelle.

20180716_150108
Pieni Seinälampi 2,5 km rotkolenkin varrelta tuijoteltuna: keskellä vastarannalla näkyy laavupaikan laituri

 

20180716_141345
Rotkolenkin alussa kuljetaan pitkoksilla

2,5 kilometrin rotko- ja lampilenkki on ehdottomasti kiertämisen arvoinen, tosin paikoittain aika jyrkkäkin ja reunan lähellä kulkeva eli mukulat kannattaa pitää hihnassa. Myös rotkon sisään pääsee kulkemaan siinä kohtaa kun polku laskeutuu pohjalle puolelta toiselle vaihdettaessa: alla liikkuvaa kuvaa lohkarehorjunnasta.

Seinälammen laavupaikka on erinomainen, tilaa väitetään olevan jopa 30:lle.

20180716_153946

Pienen rotkolenkin lisäksi laavun edessä olevissa viitoissa tarjoillaan vaihtoehtoja jopa yli 20 kilsan talsinnoille. Jos tienoille sattuu sopivassa porukassa, laavu ja viereinen parkkis tarjoavatkin hyvät puitteet esim. jättää possujuhla-ainekset takakonttiin odottelemaan iltaa ja pitemmältä lenkiltä paluuta grillin ja puisen katon luo.

20180716_155534
2,5 kilsan rotkolenkin kartta, täällä vielä parempi

Jos löydät itsesi jostain Kaavin ja Heinäveden väliseltä alueelta ja olet polkutyyppistä tekemistä vailla, mene siis rotkoon! Retkipaikassa väittävät ehkä jopa Pohjois-Savon suosituimmaksi retkeilykohteeksi, joten valinta ei todnäk mene pahasti pieleen.

20180716_133535

20180716_132639

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s