Pari Parikasta ja Paratiisi

20180602_170616

20180603_002003

Jostain syystä Salmen alue on jäänyt kokonaan tsekkaamatta: syytän pesemättömyyttäni.

Saman pesemättömyyden takia en ollut taannoin hoksannut Kämmenlammen laavua, joka on siis paras puinen keidas johon olen tähän mennessä törmännyt.

Joka tapauksessa: uusia mesomismaita etsiessäni löysin sähköisistä sekä paperisista lähteistä vinkkiä jopa Vaakkoita syvemmällä Vihdin suunnassa olevista laavuista nimeltään Iso-Parikas ja Vähä-Parikas. Netissä olevien tietojen perusteella mestat näyttivät olevan pelottavasti vihtiläisten tiukasti omassa käytössä olevia epämetsäläismäisiä makkarakatoksia. Siitäkin huolimatta ne näyttivät niin hyvältä, että pitihän se lähteä tarkistamaan. Seurasi kovin positiivinen yllätys!

20180602_170534
Vähä-Parikas on nimestään huolimatta se laajempi keittokatos- ja leiriytymismesta

Kun fillarilla sotkee Haagan tienoilta varsin inhimilliset 35 km, saavuttaa todella mainion leirikeskuksen ja monella grillikeidaksella varustetun rinkulan. Autolla liikkuessa tätä muuvia ei varmaan tarvitse kovin paljon edes harkita.

20180602_165617

Jos mestoille haluaa julkisella moottorivehkeellä, paras veto on ottaa Nuuksion bussi Kattilaan asti ja kävellä Takalan laavun kautta. Tämäkin olisi ollut hyvä hoksata jo.

20180602_173546

Itse posahdin Salmen tienoille fillarilla Vihdintien kautta etelän suunnasta houkuttelevasta Ollilantien risteyksestä: siellä joutuu navigoimaan asuntovaunujen läpi ja ajelemaan hiekkatiellä, eikä matkan säästö ole juurikaan kummempi ellei jopa huonompi verrattuna Salmen keskuksen kautta veivaamiseen.

Omalla visiitilläni käydessä elettiin edelleen jatkuvan kuivan ajan niheytymisiä, eli grillipaikkaa joutui etsimään. Onneksi Salmen rinkiä ajaa helposti pyörälläkin.

20180602_172950

Pelastuslaitos siis kielsi tulenteon sekä Vähä-Parikkaalla että vähän matkan päässä olevalla Iso-Parikkaalla. Onneksi kolmas kerta sanoi tulen ja oli nimensä väärti, eli Paratiisissa sai sekä grillata (kun oli kunnon iso metallihormi, ennen nykyisiä kaikki-liekki-kielletty-aikoja) että uida.

20180602_180616
Paratiisin ranta ja saatanan kuormajuhta
20180602_183756
Paratiisin nuotiokatos: 2 identtistä kokkauspaikkaa vastakkain

Heti Paratiisin viereen pääsee autolla, eli siinä on taivaan portit myös laiskalle väestölle.

Paikka on todella jees: heti grillikatoksen edestä mennään alamäkeen varsin kelvolliseen vaikkakin pienenpuoleiseen rantaan. Otin tämän jopa liikkuvalle kuvalle.

Alla pari kuvaa juhdasta ja kahvipannusta koska miksipä ei!

 

Illaksi palasin vastahakoisesti Paratiisista Iso-Parikkaan rannalle hyttysten syötäväksi. Sekin on kyllä todella loistava mesta varsin toimivalla grillikatoksella, mutta eihän se ollut nyt lainkaan käytössä ja teinejäkin kävi kiertovartio torumassa.

 

Mutta jumpe! Olipa se hienoa aikaa pari viikkoa sitten: tätä nykyä ollaan jossain 1,5 kuukaudessa nollasateita ja röökiäkin sytyttäessä pitää varoa ettei tammi räjähdä. Kunhan kelit tästä paranevat eli märkenevät, Salmeen pitää taas todellakin singahtaa. Alla vielä pari napsua Salmen leirikeskuksesta, joka on todella hieno kompleksi, joka kärsii pykälän tai pari siitä että kaikki palvelut siellä ovat kiinni. Tämäkin varmaan saattaa muuttua kuin sää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s