Liesjärven Hyypiö & co (10/2018)

 

Kerrankin osui majoittujiin oikein kohdistettu mökki! Eli Liesjärven kansallispuistossa sijaitseva Hyypiön tupa (kämppä). Varauskalenteri on jotensakin kamala: tämän Retkipaikan jutun perusteella tehtiin varaus tänne lokakuun alkuun jo huhtikuussa. Nimensä mesta ansaitsee korkeintaan siitä, että sen sijainti suht lähellä Liesjärven suosittuja Kyynäränharjun tontteja ja parkkipaikkaa houkuttelee tonteille jonkin verran harhailijoita: joku haluaa vilkaista miltä mökki näyttää sisältä, jotkut taas asettautuvat nuotiopaikalle grillailemaan pitemmäksikin aikaa. Ei kuitenkaan pääse samaan pällistelysarjaan kuin Nuuksion Tikankolo.

Muuten mökki/kämppä/tupa on kovin messevä. Sisällä ei ole kuin 4 petiä, mutta sopulattiamajoituksella menisi helposti useampikin. Sijaintikin on Helsingistä posotellessa yllättävän toimiva, reilun tunnin autoilun päässä ja tod näppärästi kakkostien vieressä. Perillä auton pääsee tuuppaamaan aina mökin pihaankin asti, kun jatkaa sitkeästi siitä Kyynäränharjun parkkikselta luontopolulta näyttävää baanaa eteenpäin.

Päätilukset näyttävät tämmöiseltä:

Pääkämpän nurkilla on siis itse tupa, nuotiopaikka, laituri, puuvaja ja huussi. Peruspakettiin kuuluva sauna on vähän matkaa takaisin päin saapumissuuntaan, ja sieltä löytyy myös erikseen vuokrattava savusauna.

Sauna on muuten loistoa, mutta uimarantaan on julmettu matka eikä lähin ranta ole mitään erikoisemman luksusta. Viileämmällä kelillä eli meidän vedossa saattaa hyvinkin päätyä tyytymään ämpäripesuun, ja siinä ämpärissä saattaa olla melkoisen sameaa vettä matalan kaivon tuotoksina. Useamman tunnin siellä silti viihtyy!

 

Heti saunan takaa kulkee vilkkaasti liikennöity kävelybaana pitkin Kyynärän… jotain? Sellainen kapea maakaistale kahden vesialueen välissä, sisältää hienon sillan ja trafiikkiin nähden ällistyttävän määrän erilaisia tatteja, ml. herkku-sellaisia.

 

Illalla tehtiin varmuuden vuoksi myös epäfungista ruokaa, Eerokin osasi.

 

Hyypiön tuvan lisäksi seuraavan päivän tallusteluilla löydettiin myös pari muutakin piipahtamisen väärtiä paikkaa Sikomäen ❤ suunnalta.

20181007_134532

Sikomäkeen pääsee siis parkkiin parin kilsan päähän yleisessä käytössä olevasta Kaksvetisen kodasta, (Peukalolammin?) laavusta ja Peukaloisen varauspömpelistä. Peukaloisen kämppä on kyllä hitokseen pieni ja parhaan hokauksen perusteella saunaton, mutta aika hauska etappi joka tapauksessa.

20181007_134402

 

Eli siis: käyttistä useammassakin Liesjärven koordinaatissa, suositus! Kannattaa körötellä se tunti isolta kirkolta susimaille, Karkkilasta saa hyvää lohtakin marketista.

2 thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s