Jordan Trail(in paperitöitä tekemässä)

rrk9uoc

[Edit tulevaisuudesta: reissu tuli käytyä, hieno oli! Raporteeraus täällä.]

Helmikuun kolmannelle viikolle on ruksittuna kalenteriin hiihtoloman ohjelmaksi hiekkaa ja temppeliä syöksytulvan riskillä (muistiin: teltta mäelle). Eli suuntana on hela Jordanian halki kulkevan Jordan Trail -reitin ymmärtääkseni suosituin ja ehkä myös nätein osuus, 4 päivän ja reilun 70 kilsan talsinta Danasta Petraan. Ennen sinne lähtöä pitää hoidella plakkariin vielä useampi kappale kulkemisen mahdollistavaa lapuketta:

4 päivän reitti Danasta aloittamalla kulkee siis lopussa Petran ökyhistoriakaupungin läpi (tuttu mm. Indiana Jonesista ja uusista 7 ihmeestä), ja Jordan Trailin nettisivujen mukaan sinne pitää järjestää pääsylippu etukäteen. Paikan päältä Petrasta lippuja saa vain etupuolelta useamman kilometrin laajuista aluetta, vaellusreitti taas saapuu Petraan takaportista ja saattaa tulla sanomista jos ei ole piletti messissä.

Kun kyselin Jordan Trailin Facebook-sivulta asiasta, sieltä tarjottiin vaihtoehdoksi hommata lippu heidän kauttaan löytyviltä palveluntarjoajilta. Jonkin aikaa kaiveltuani törmäsin kuitenkin paljon näppärämmältä ja halvemmalta vaikuttavaan vaihtoehtoon, eli Jordan Pass -pakettiin, johon sisältyy sekä viisumi että pääsylippu Petraan + vähän muuallekin. Yhteishinnan viisumille ja Petran lipulle + muille roippeille pitäisi olla paketissa halvempi kuin erillään ostettuna (100 USD pintaan riippuen montako päivää ostaa Petrassa oloa), ja verkkomaksun jälkeen Jordan Passin saa suoraan sähköpostiin printattavaksi. Kunhan just kohta tilaan niin päivitän jos ei toiminu.

Myöhemmin: hyvin toimii jordanpassi, tuli 2 samaan hintaan \o/ Ostin keskimmäisen vaihtoehdon kolmesta, eli sellaisen jossa on 2 päivää Petraa jos sinne vaikka innostuu jäämään: hintaero 1 päivän versioon oli vain 5 JD. Printtaus- ja mobiiliversio:

Jordan Trailin saitin ohjeet reitin ensimmäiselle päivälle sisältävät nootin siitä, että ennen Dana Biosphere Reserveen tuloa pitäisi ottaa yhteyttä paikan managementtiin pääsymaksujen järkkäämisestä. Kyselin sieltä spostitse, ja kuulemma suojelualueen pääsymaksun (8 JD) voi maksaa käteisellä Dana Guest Housen vierailijatiskillä saapuessaan.

Opaskirjaa reitille en siis ole ainakaan vielä löytänyt mistään (paitsi Ciceronen vanhan Jordania-oppaan reitit ilmeisesti ovat monessa paikkaa aika samoja polkuja mitä Jordan Trailkin kulkee). Jordan Trailin FB-heppu vinkkasi Petrasta ja kartoista kysellessä että
the Jordan Trail Guidebook is still under development”, jotta jotain saattaa joskus ilmaantuakin.

Tiivistelmä urheilijoille:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s