RRP: Jäinen delfiini ja soihtuja (Näsijärvi-Tohloppi 2.2.2019)

Piipahdin lauantaina 2.2.2019 Tampereella hakemassa kauden kiintiöretkiluistelusuorituksen. Hakusessa oli oikeastaan kaksi suoritusta, sillä perinteisen Näsijärven radan lisäksi reissuun oli ajanut Tohlopilla järjestettävä soihtuluistelu.

Ensimmäinen etappi Näsijärvellä osoittautui turhan optimistijollameiningillä valituksi, sillä rata ei tänä vuonna ollut vielä auennut Särkänniemen kohdalla. Oli tämmöinen:

Rataa on ilmeisesti saatu auki vain Kaupista itään (kts. juttua talven vaikeudesta täältä), ja sillä suunnalla näkyikin kaukaisia mustia täpliä liikkumassa luistelun kaltaisesti. Hamusin vähän jäänylitystä siihen suuntaan, mutta hetikohta delfiinin juurelta alkoi loskainen pinta ja naskalitkin oli solmussa, joten lähdin sitten Pulterin kautta kohti Tohloppia.

Tohlopissa sen sijaan tärppäsi. En ollut aiemmin käynyt vuonna 2016 perustetulla 3 km rinkulabaanalla, mutta mestahan on hyvinkin toimiva ja suht helposti löydettäväkin (keskustan suunnalta tullessa ei tarvitse kääntyä Pispalan valtatieltä kuin kerran lopussa oikealle, osasin jopa). Radassa oli nyt paikoittain julmettuja railoja mutta muuten eri hyvää pintaa. Soihtuluistelutapahtuma veti radan ja makkarajonot melkoisen tukkoon väkeä, mutta tunnelma oli hieno ja lopussa oli tulinainenkin veivaamassa.

Isojen jätkänkynttilöiden vieressä oli mainio lämmitellä kiekkojen välissä, ja jonkun ihmeen kautta yksikään mukula ei kaatunut liian lähellä luistinta. Tohlopin luisteluradan FB-sivuilla on hyvää päivitystä radan kunnosta ja muusta meiningistä, joten se kannattaa ruksia seurantaan. Toimiva kaudenavaus, hyvää työtä Manse _bVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s