Tucktec ohoi – halpaa taittokajakkia pukkaa

Kajakilla spedeily on kiinnostanut jo pitemmän aikaa, ja erityisesti houkuttelevalta on tuntunut idis pieneen tilaan menevästä ja mukana suht helposti kulkevasta sellaisesta. Eli taittokajakki / taiteltava kajakki / origamikajakki tms. Tähän mennessä vastaan on tullut lähinnä Oru, jonka kajakkien hinnat pyörivät jossain tonnissa, usein vielä sen huonommallakin puolella, ja siihen sitten vielä melat ja muut päälle. Hyi ja yökkis, haiskahtaa laadulta.

Keväällä silmään osui kuitenkin Kickstarterissa halvempi vaihtoehto tuubiveneilyyn: Tucktec-niminen melkoisen pieni firma keräsi potkurahoitusta vaihtaakseen käyttämänsä matskun kierrätysmuoviin. Kampanjatarjouksena taiteltava kajakki melalla (ja kuivasäkillä!) ryyditettynä maksoi vain 249 dollaria kun lähti mukaan superaikaisena lintuna. Ei pöljempi!

Stole this from the Tucktec site, soz!

Tilaus lähti liikenteeseen huhtikuussa ja jo heti perään syyskuun loppupuolella kajakki ilmestyi kotiovelle: Kickstarterin kampanja oli mennyt useamman kymmentä kertaa alkutavoitetta isommaksi ja sitten siihen päälle vielä koronat, joten toimitus viivästeli hiukan hitokseen. Tuli kuitenkin ja odotteluaikana firman asiakaspalvelu (tai siis Pete) teki erinomaisen vaikutuksen, heppu laittoi kuvatkin siitä kun my precious vihdoin pääsi UPS:n kakkavankkuriin.

Ja sitten kun se tuli niin äkkiä vesille (missä tässä on venehymiöt):

250 dollarin perushintaan tuli päälle vielä vajaa 60 dollaria postikuluja, tullimaksut ja ALV. Tilauksessani oli samassa lootassa 2 kappaletta paatteja, joten jaetuilla postikuluilla yhden hinnaksi tuli posteineen ja tulleineen jonkin verran alle 350€ (sis. myös pääkallotarrat).

Kajakki on käynyt nyt läpi kokonaista 2 tulikoetta (kerran 25 km Karjaalta Raaseporiin ja kerran Nuuksiossa 3 järven kierros pienillä metsäsiirtymillä), ja vaikuttaa ihan vallan erinomaisen toimivalta budjettihärveliltä! Kokoon eli rullalle kasattuna kajakin kehtaa juurikin ottaa mukaan pyörimään junaan tai bussiin, ja on myös painonsa (12.7 kg) puolesta vallan inhimillinen roudattava. Tucktecin Pete maalaili, että kajakkia voisi tilata yleisesti ulkomaille joskus ensi keväänä: tähän mennessä ei-jenkkitilaukset olivat tarjolla vain siinä jo päättyneessä Kickstarterissa. Hinnat ja postimaksut voivat varmaan myöskin olla pykälän erilaisia, mutta tuskin mega_suolaisia ilman Kickstarterin alennuksiakaan.

Koottuna paino on jakautunut vielä näppärämmin, ja olkapäällä roudattuna vehje kulkee hyvin nätisti mukana esim. patojen ohituksien aikana.

Muovi on sen verran jykevää että voi sitä vetää pellollakin jos kantaminen laiskottaa

Kasaaminen ja kokoontaittelu onnistuvat nekin näppärästi kun tekee ensimmäisen kerran Tucktecin ohjevideon mukaan, eli tämän näin:

Kaiken kaikkiaan vehje vaikuttaisi olevan juurikin passeli joki- ja järviretkille. Semiheppoisuutensa, keveytensä sekä avoimen korinsa takia sillä ei kannata lähteä kekkuloimaan aallokkoon, koskiin tai välttämättä edes kovin kauas rannasta, koska siihen takaisin kipuaminen kaatumisen jälkeen vaikuttaa olevan jonkinlainen kysymysmerkki. Syyskeleillä en itse viitsinyt lähteä testaamaan moista, onneksi ei tarvinnutkaan koska paatti on leveänvakaa kun mikä ja kyytiin pystyy lösähtämään erittäin epäkissamaisestikin. Kesällä päivitystä varmaan siitäkin kokeilusta sitten! Tässä vaiheessa ensivaikutelma-arviona ihq/ihq, varsinkin decaleista iso plussa ❤

Loppuun myös vielä hämäräperäinen liikkuvakin kuva siitä kun Tuomas kadottaa veneen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s