Hyypiö is back: Ilveksenluolakallio (lähes)

Jonkin aikaa sitten piipahdettiin Liesjärven kansallispuiston varaustuvassa nimeltä Hyypiön kämppä. Siitä reissusta on jopa rapsakin, se on täällä: Liesjärven Hyypiö.

No, nyt käytiin siellä mökillä taas, mutta tsekattiin komeiden hirsien lisäksi se luolakin mikä on siinä vajaa puoli kilometriä jos sitäkään mökistä pohjoiseen.

Ilveksenluolakallio (ja sen luolat, kaippas) on siis se kalliojööti siinä mökistä pohjoiseen eli tässä missä lukee luola alla pinssissä:

Tuosta lukee vinkkejä vaan ei kovin selkeitä huikkauksia pitkin nettiä. Paikka on kuitenkin kovin olemassa ja ihan käymisen väärti, varsinkin kun sinne kävelee Hyypiöltä noin 10 minuutissa.

Jos on sattunut parkkeeraamaan tien puolelle pohjoiseen, lähestyminen on jopa helpompaa. Hauskempaa se on kuitenkin Hyypiön kämpän suunnasta / etelästä, koska silloin pääsee kikkailemaan lohkareista rinnettä alaspäin. Varaudu tuntemaan olympiahenki.

Luolan löytäminen on vähän kinkkistä, mutta siinä se on siinä lohkareikossa yhden laatan takana piilossa. Tai siis näin luulemme, voi olla että sen pienen löytämämme luolanpökäleen lisäksi jossain siellä piileskelee vielä isompi? No ainakin tämän jutun mukaan kyllä, eli olisi pitänyt vielä luuhata se joku neliönmuotoinen kolo läpi että olisi tärpännyt kunnolla.

Jokatap, jos olet Hyypiön majalla hengaamassa, Ilveksenluolakallio kannattaa käydä tsekkaamassa/etsimässä. Se ei ole niin eeppinen, että sen takia yksinään kannattaisi lähteä käymään, mutta Hyypiön kämpän ja Kyynäränharjun lisämausteena se on juurikin sopiva sivupiipahdus ja niskantaittomahdollisuus. Alla kaukaisesti liittyviä kuvia Hyypiöltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s