Vaellusolutta ihan ite oma tekemänä: Blue Magic Roots

Tehtiin olut ihan melkeinpä kokonaan itse! Jukan kautta bongattiin sauma tehdä järjellisen kokoinen satsi juomaa omalla reseptillä ja etiketillä United Gypsies Breweryssä, ja sitten se ei ollut enää kuin tekemistä vaille valmis. Tekemiseen kuului kaksi osuutta kahdella eri ryhmällä: oluen pönttöön paneminen yhdellä visiitillä ja sitten toisella visiitillä pullotus, etiketöinti ja pakkaaminen. Dokumentointi palasissa, useat kuvat varastettuja.

Visiitti 1: panemisosasto

Ensin se piti sekoitella ja laittaa muhimaan johonkin astiaan. En itse ollut tällä käynnillä mukana mutta hyvin se näytti paneutuneen. Jukka teki juuren jostain mystisestä villihiivasta (ei epäilyttänyt yhtään), ja sitten koronarajojen mukainen +-6 hengen pumppu kävi laittamassa siihen mukaan kaikenlaisia hiivoja ja mitälie ohria, mausteina ainakin mustikkaa ja kuusenosasia. Jossain vaiheessa siitä tehtiin leipääkin mikä haiskahtaa vähän kaljan tuhlaamiselta, mutta ehkä se oli niistä käyttökelvottomista osista.

Sitten se jäi sinne muhimaan, ja välissä piti keksiä joku tarra pullon kylkeen.

Visiittien välissä: etiketti

Etiketistä väännettiin kättä kun ensin Pauliinan piti tehdä se, mutta sitten vastustin ja jouduinkin itse tekemään. Kylkeen tuli myös leipä Jukalta ja mustikka Maikilta. Kakkaemojien määrä jäi p**kan demokratian takia todella hillityksi.

Etikettiä tehdessä oli hyvä testata miltä se litteä paperinläystäke näyttää pullon ympärille käärittynä: joku osa taisi vieläkin jäädä vähän liikaa johonkin suuntaan mutta onneksi näitä käytetään alkoholin vaikutuksen alaisena.

Visiitti 2: pullottajat

Pullotusosasto pääsi toteuttamaan itseään liukuhihnatyön ääressä. Olutta ammuttiin sammiosta pistoolilla, jossa on yksi nappula hiilidioksidille ja sitten samassa kapulassa myös liipaisin itse bisselle. Ensin sekunti hiilidioksidia niin että suutin on kiinni pohjassa, sitten liipaisimesta kaljat päälle, lopussa vielä nosto ja loppusilaus. Sitten korkki kiinni käsiprässillä ja pullo pyörimään etikettirullaimeen: tästä on jopa videokin olemassa tässä alla.

UG-panimon mestat olivat taas kerran hauska turistikohde ja terassikin oli nyt sopivasti auennut, joten sinne oli hyvä karkailla kesken töiden. 100 ja vähän risojakin pulloja tuli kuitenkin tehtyä, numeroitua ja lootattua onnistuneesti. Numero 19 oli lämmin kun se tuli etiketin kiinnitykseen, joten se pitäisi muistaa antaa Tuomakselle.

Sitten sitä nyt olisi, menen kohta nauttimaan yhden pihvin kanssa. Hyvä panimojoukkue, kiitokset Jukalle olutluokkaretkestä! Pitää ehkä vielä lisäillä tähän kuvia tyytyväisistä asiakkaista sitä mukaa kun niitä tulee, alla on vasta muutama ja niistäkin yhdestä valitetaan kuitenkin että on ruma kuva. Nyt on editin jälkeen parempi kuva, älä härkä mylvi enää 😂

One thought

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s