Jänisniemen laavu ja metsäpubivisa

WalkHelsinki herätteli jonkin aikaa siihen että Jänisniemen laavu on vähemmän tongittua Nuuksiota. Kävimme piipahtamassa siellä jo jokunen vuosi sitten Laurin kanssa, ja nyt vinkkitökkäyksen jälkeen heräsi hinku ronkkia paikka taas uudelleen käyttöön vakiomestojen lisäksi. Kannatti!

Korona-ajan ratoksi oli viritelty kasaan pubivisa etänä, ja arvelimme Tuomaksen kanssa että sitähän olisi komeaa pelata metsän puolelta etäpisteeltä. Niin vaan vallan olikin, ja Dellin härveli kesti talven viimeiset pikkupakkaset kuin troopperi. Pelaajatkin suoriutuivat paperihommista luonnon helmassa.

Jos jotain iloa tästä ruttovuodesta on ollut, niin videopalaverit ovat kehittyneet melkein siedettäväksi osaksi ihmisen elämää. Livenä ei viitsisi lähteä juoksemaan ympäri tonttia ja tupakastakin valitettaisiin.

Jänisniemen laavu oli ollut vuosia sitten viimeksi käydessä vähän ränsistyneen oloinen, mutta nyt paikkaa oli tuunattu eri hyvään suuntaan. Puuvaja ja huussi olivat loistavassa käyttökunnossa ja edellisen puuhuollon jäljiltä oli vielä laadukasta pölkkyäkin tallessa, tosin aika viimeisiä vedeltiin jo siinä maaliskuun puolivälissä. Paikan huolto on kai ollut jossain välissä vähän vähemmälläkin sykkeellä, mutta Akpojan blogin kommenteista bongasin vinkkiä että nyt siellä on taas käynyt lähiaikoina retkikeijuja laittamassa paikkoja kuntoon ja ehkä käyvät taas joskus uudelleenkin.

Mesta olikin nykymallissaan jopa kotoisa, ja talvella käydessä vähän metsän ummessa sijaitseminenkaan ei haitannut lainkaan: kesällä viimeksi piipahtaessa taas hyttyset olivat semisti läsnä.

Paikan sijainti on mukavasti vähän mysteeri ja pikkaisen vaikeammin löydettävissä kuin pahimmat Nuuksion ruuhkalat, joten siitä ei muuta kuin että Velskolan Pitkäjärven länsirannassa oman nimisessään niemessä kallion päällä, Googlella loput. Lähestymistä vaikeuttavat ympäröivät yksityisalueet. KESÄ-EDIT: vettä pitkinhän pääsee jopa sujuvasti.

Jos vähemmän ruuhkainen laavu Nuuksiossa on hakusessa, tätä voi hyvinkin suositella ronkkaisemaan testiksi! Järven rantaan ei ole älyttömästi metrejä, mutta kallion päällä on silti vähän poissa vesinäköalasta. Taisi olla myös niin, että ei ole merkattu niihin perusesitteisiin joissa on laavut ja tulipaikat. Hyvää erakkoa siis! Täysin liittymättömänä mainoksena pitää mainita että Savotan taskuun mahtuva ketjusaha on ihq.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s