Guggenheim, vetisesti (Bilbao 9/2021)

Koronaspesiaalien jatkona pilkoin vuoden 2021 kesäloman kahteen palaan, joista ensimmäisellä turismi johti läpsyttelemään Linnansaaren kansallispuistossa. Jälkimmäinen osui kettumaisen ovelasti syyskuulle, jolloin tartuntakäppyrät ja rokotteen saamiset sallivat jo livahtamisen etelämmäksi rajasta. Picos de Europan kansallispuiston reissulla (oli hyvä, en saa vielä aikaiseksi raportoida) lennot kulkivat mennen ja tullen Bilbaon kautta. Siinä kaupungissa on ainakin nämä kaksi hyvää ominaisuutta: sen läpi kulkee iso joki, ja sen ison joen varrella on suhteellisen tunnettu rakennelma, Frank Gehryn turaama Guggenheim.

Museo on tietty itsessäänkin vallan kelpo jos maan kautta menee sisään, mutta jos jokea jatkaa eteenpäin jonkun matkaa kohti nosturia ja isompaa merimuseota, liikehtimismahdollisuudet lisääntyvät. Pumppu nimeltä Bilbobentura vuokraa siellä lähellä merimuseota joenvarressa erilaisia vesivehkeitä, ja niillä pääsee katselemaan arkkitehtuuria taas uudesta kulmasta.

Tuolta Bilbolta kun saa napattua veneen nosturin vierustoilta (yleisimmin päivällä), niin 10 eurolla saa härvelin tunniksi. Se riittää varsin mainiosti piipahdukseen Guggenheimin vierustoilla, ja ehtii myös tsekkailla pari pidemmällä olevaakin siltaa. Jos on intoa niin joki menee ihan merellekin asti useammilla kilometreillä. Sen kustanteista tai toteutettavuudesta en tullut ottaneeksi selvää, paitsi että tietty mietiskelin josko olisi ollut hyvä idea napata Tucktec messiin ruumaan ja jemmata se johonkin hostellin kaappiin odottamaan jokipuksuttelua. En sit kuiteska.

Guggenheimin melonnan lisäksi käytiin lankomiehen kanssa lutraamassa myös mm. Santanderin eri rannoilla. En ollut aiemmin kokeillut surffausta ja siltä tuntuikin, mutta hiton siistiä oli. Tuksuteltiin myös puuhamaa-henkisillä kajakeilla Santanderinkin biitsillä niin kauan että alkoi arveluttaa meren aalloilla: jostain (ihan hyvästä) syystä aloittelijoille ei anneta vuokraamoissa umpinaisia aukkopeitevehkeitä, vaan polkuvenemalliset avoimet kunnalliset pökäleet, jotka eivät anna armoa matkatavaroille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s