Kahden kamiinan (chilli) rantaloma Kopparnäsissä 11/2021

Kalenteri taipui pitkällisen takomisen jälkeen marraskuun viimeisenä viikonloppuna oikeaan asentoon, ja pääsimme duunitoveri RT:n kanssa asentamaan kaksi uunillista telttaa luontoon. Paikaksi bongattiin Kopparnäsin ulkoilualueen hiekkaranta (sinne Störsvikin suuntaan, parkkis Leiritien päässä). Kesäisin paikka on ilmeisesti hyvinkin tukkeessa, mutta etelän talven ensimmäisenä pakkasviikonloppuna rauha olisi ollut käsin kosketeltavissa jos sormissa olisi ollut tuntoa.

Semiviileä keli ei tuntunut misn, koska mukaan oli napattu 2 erittäin talvikelpoista ihmiskoteloa. Omana vakioriippakivenäni rannalle päätyi Savotan pieni telttasauna, ja toveri nappasi puolestaan matkaan huomattavasti kepoisemman Luxen kotateltan. Sen sisuksia lämmitti Pomolyn läppärilaukkuun mahtuva kamiina, joka ei sekään painanut ultrakeveyttä enempää. Alla olevassa videossa vilahtavat molemmat majoitteet sekä copacabana.

Auringosta ja hiekkarannasta huolimatta keli kehkeytyi ihan pitkiä kalsonkeja vaativaksi, ja tulipesille ja glögille tulikin hyvin käyttöä. Molemmat lämmitetyt teltat suoriutuivat suunnilleen -7 asteen merilomasta suorastaan mainiosti. Saunassa yllättäen tarkeni, ja Luxeen oli hyvä vetäytyä viettämään aikaa olohuoneessa myös vaatteet päällä.

Pomolyn kamiinan piippu herätti sekä hämmennystä että epäilyksiä: kiinteiden putkien sijaan se avattiin hitokseen ohuesta metallista tehdystä rullapillistä, joka tuetaan muotoon / estetään kääriytymästä auki renkuloilla. Vähän samaan tyyliin kuin heittäisi lahjapaperirullan auki ja leikkisi valomiekkaa siis. Toimi silti kuin peto, ja poltti mm. untuvatakin hetkessä kun vähänkin hipaisi. Kamiinassa on mainiona bonuksena akvaarioikkunat edessä ja toisessa kyljessä. Niistä voi joko katsella puun tarvetta tai sitten vaan jumittaa tuijotusta telkkarin korvikkeena. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa hyvinkin kelvolta ja kätevältä majoitteelta kevyemmäksi lämpimän inttiteltan korvikkeeksi, varsinkin se isomman porukan XL-versio.

Myös Savotan bastu suoriutui pakkastestistä erittäin hyvin! Muistaakseni en ole aiemmin laitellut sitä ihan näin kylmällä kelillä käyttöön, mutta hyhmästä huolimatta saavutettiin uusi punaisten tolppien ennätys. Kolme hehkuvaa pykälää piipussa lämmittivät kummasti sekä mieltä että liian lähellä istuvan silavoita. Teltta lämpeni jopa niin hyvin että houkutteli yöllä sisäänsä riippumatosta evakuoituneen lankomiehen torjumaan hypotermiaa.

Sandvikin tontit soveltuivat tämmöiseen touhuun eri hyvin koska hiekkapohjat ja uudet puuvajat jne, herkut, joten asialistalle jäikin uusi visiitti lämpimämmällä kelillä kanootti kainalossa. Sitä odotellessa jokunen kuukausi horkkaa ja ruttoa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s