Päiväreissu: Paljasjalkapolun pläjäys (äiti kävi)

Vieraskynä! Lomalla Korppoossa oli hyviä melontamaastoja, mutta pitkin saarta löytyy myös useampi muu mulkoiltava kohde. Koska oli kuuma ja itse kävin melomassa, laitoin äidin käymään Paljasjalkapolulla ja kirjaamaan raportin kun eläkkeellä on aikaa. Paikka löytyy melko pian Korppoon saarelle Nauvosta tulevalla lautalla saavuttua kääntymällä päätieltä hotelli Nestorin (Österretaistentie 45) suuntaan, ja sitten hotellilta mennään vielä jokunen sataa metriä hiekkatietä. Polun alun vieressä oleva parkkis on vain muutaman auton kokoinen, joten voi olla että auton säilönnässä joutuu kikkailemaan. Sitä kauemmas en itse päässytkään, odotan raporttia.

Raportti Paljasjalkapolun kierroksesta beu mutsi:

Paljasjaloin ei kannata lähteä polulle, koska kiviä,neulasia yms. ihan liikaa. Siis kunnon jalkineet ja matkaan. Polku eteni kiemurrellen ylöspäin kohti kallioita, suunnan sai valita alussa oikea tai vasen viitoitus.

Muutaman kymmenen metrin jälkeen vasemmalla polulla putkahti esiin käärmepuuteos, joka oli näyttävän pitkä ja väliin piiloutui osittain mustikanvarpujen kätköihin.

Lopuksi puukäärmeen lähtöpaikkakin paljastui:

Seuraava pätkä tuotti todellisen yllätyksen. Korkealle kalliolle kapuaminen palkittiin. Uskomattoman hieno teos joka vielä sai ääntäkin aikaan. Ihan luonnon omalla energialla, siis tuulen avulla.

Polkua alaspäin tullessa esiin tuli alue, jossa eri tavoin muotoillut peilit oli asetettu kantojen päälle. Pieniä ja isoja, kokonaisia tai taitavasti muotoiltuja. Kurkistus peiliin kannatti. Metsän koko komeus korostui, kts.alla:

Seuraavaksi tupsahdettiin kivelle. Ihan erityiselle sellaiselle.

Metsä voi kukkia näinkin!

Polulla oli paljon erilaista nähtävää ja vielä hiekkatien toisella puolella kannatti kavuta kalliolle näkemään tuohiluola, vaikuttava elämys sekin. Kylätien varrella hotelli Nestorin lähellä on myös muhkeita puita ja perinteisiä pensaita.

Vaikuttaisi olevan hyvinkin 1,9 kilsan paarustelun väärti! Jos ei itse viitsi mennä niin voi lähettää äitinsä kameran kanssa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s