Origamikajakkia budjettihintaan: standardimallin Tucktec-postituubi auki Suomeenkin

Hurraa! Tilasin viime vuonna Kickstarter-kampanjasta edukkaan taiteltavan/kokoontaittuvan/mikälie kajakin Tucktec-nimiseltä firmalta. Kerkesin jopa käyttämäänkin sitä pariin otteeseen ennen jäitä (esim. Karjaalta Raaseporiin Mustionjoen kautta), ja olin kovasti tyytyväinen. Kyselin tuksuttelijoilta siinä kampanjan aikana että voisikohan sitä joskus tilata myös normaalin verkkokaupan kautta Suomeen, ja nyt viime viikonloppuna se vaihtoehto sitten lisättiin postituksiin.

Normaalista Tucktecin verkkokaupasta tilatessa kajakin hinta on 50-100 dollaria korkeampi kuin silloin Kickstarter-kampanjan early birdinä tilatessa (jos tilaa 2 kerralla niin sitten vain 50). Postituksessa hinta pomppasi enemmän, koska Kickstarterissa kokeiltiin ensimmäistä kertaa ulkomaan lähetyksiä ja myivät liian halvalla. Myös mela pitää nyt ostaa erikseen.

Hinta ei sittenkään ole mitenkään törkyisä. Jos kajakkeja tilaa kerralla 2, yhden hinnaksi jää edelleen vain vajaa 350 € posteineen, tosin siihen vielä päälle tulli+vero. Tänään kun katsoin niin hinta menisi näin:

  • 2 kpl kajakkia pakettitarjouksena yhteensä 600 dollaria (huom ei euroa)
  • 2 kpl meloja yhteensä 56 dollaria
  • Postitus UPS:n kotiinkuljetuksella 2 kajakille 170 dollaria.
  • Yhteensä siis 2 kajakkia meloineen ja posteineen 826 dollaria eli euroissa 696 tänään xe.comista katottuna
  • Yhdelle kajakille siis hintaa tuolla tohinalla vähän alle 350 euroa ennen tullia+alvia, sisältäen siis melan ja kotiinkuljetuksen
Special price only for you my friend

Tulli ja ALV oli ainakin silloin Kickstarterin aikaan melkoisen kohtuulliset, tosin Kickstarterin Facebook-ryhmässä kantautui myös huhuja jostain EU:n ylimääräisestä veneverosta millä oli ainakin saksalaisia riivattu. Jos ylimääräistä veroa ei tule niskaan niin normimeiningillä ei pitäisi mennä millään yli satasen tulli+verot, joten itse jos tilaisin niin odottaisin toiveikkaana että 450 eurolla nyt ainakin selviäisi kaiken kaikkiaan.

Tuttu heppu tilasi viikonloppuna Suomen ensimmäiset (torille) 2 kappaletta kajakkeja sieltä ja Tucktecin Pete näytti olevan vauhdilla lähestymässä sitä pistettä jossa verkkokaupasta korjautuu sekin bugi että meloja ei saanut lisättyä tilaukseen. Eli nyssitä sitten sais, ite ainakin ostaisin. Plus ensin ehkä tarkistaisin tullista tai jostain että onko Suomeenkin tuleville kajakeille joku ihmeen raippavero, tosin jos ei kysy niin saattaa tuurilla jäädä verottamatta.

One thought

  1. Veropäivitykseen: raippaveroa ei näyttäisi tulevan ainakaan parin kokeilun perusteella, melat maksaa nykyään pari dollaria enemmän, 2 kajakkia on 650 eikä 600 dollaria. Tuksusivulta tuoreimmat!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s