Lämminvesisäiliö Savotan teltan kamiinaan

Tämmönen siihen takareunaan tarttuu ainakin jekkulangalla kun on kivitelineet kiinni, eli siis Sawun kiukaan vesisäiliö

Toissakeväänä hommattu Savotan pieni telttasauna on palvellut suorastaan kiitettävästi, mutta hanalla varustettua vesipönttöä en ollut vielä saanut ronkittua siihen mistään. Savotalta jonkin aikaa sitten kysellessä kertoivat, että heillä ei ole omaa kamiinaan kiinnitettävää vedenlämmitintä ainakaan lähiaikoina tulossa valikoimaan. Putkeen kiinnitettävät muiden virmojen mallit (siis niin että lämmityspönttö kiinnittyy piipun osaksi ja vesi lämpeää sillä putken kuumuudella) eivät näytä olevan sopivaa kokoa putken halkaisijan puolesta.

Tosin Mobibalta löytyy 12 litran versio, jonka putken mitat (naaras 89mm ja urospää 85mm) ovat houkuttelevan lähellä Savotan putken 85 mm halkaisijaa, ja sellainen tuli vastaan myös yhdessä myyntipalstan kuvassa Savotan kamiinaan kiinnitettynä. Itse en kuitenkaan viitsinyt ostaa Mobibaa testattavaksi että sopiiko oikeesti siihen putkeen, vaan päädyin kamiinan takareunaa vasten kiinnitettävään mötikkään. Sawu-merkkinen vesisäiliö (kiitos Joulupukille) on just passelin levyinen hengaamaan takapäätyä vasten, ja kiinnitys natsaa näppärästi ainakin kamiinan saunamoodin kivitelineisiin jekkulangalla.

Jekuttamalla kiinni, kiviritilöihin asettuu ainakin bra

Tästä jekkulankaversiosta pitää evoluutioida äkkiä johonkin näppärämpään: tällä hetkellä tähtäimessä olisi jonkinlainen käsilaukun ketju, joka voisi olla vaikka semipysyvästi kiinni säiliön kiinnikkeissä (karabiini tms. avaimenperän pidike?) ja asettua sitten kaulakoruksi kamiinan piipun juuripalalle ennen putkien kiinnittämistä.

Jekkulangalla jotenkin kiinnitetty ensimmäinen polkaisukin toimi mainiosti kuten videosta ehkä hoksii. Oli kaikki herkut eli vesi kiehui ja hana meni auki ja kiinni. Pöntön kansi ei ole erityisen hightech mutta liikkuu kiinni ja auki. Hyvä hyvä.

Kunhan olen saanut tuon viriteltyä kaulakorumalliseksi roikkumaan piipun juuripalan ympärillä niin pistämpäs sitten siitäkin kuvan! Sitä odotellessa tässä on korvikkeeksi jotain kuvia mm. kääpiöistä luolassa, postilaatikosta ja lumihangesta.

Mobiba-päivitys ja Savotan mennyt boileri

Löytyipäs se kuvakin siitä kun Mobiban pönttö on kiinni Savotta-kamiinan torvessa, nämä siis (c) jonkun_äiän myynti-ilmoitus Facebookin jollain retkikirpparilla:

Kyllä tuo kai siis meinaa toimia, tämän postauksen kommenteissa on lainauskin siitä väitteestä.

Sain myös selvää mistä Savotan oma samantyyppinen putkeen kiinnittyvä vedenkeitin oli jäänyt pyörimään Varuste.netin sivuille: kuulemma pönttö on poistunut jo vuonna 2016, mutta sivu pomppii edelleen jostain googlen muistista kun hakee. Sitä ei siis enää oo eikä ehkäpä tuu uudestaan niin ota Sawu tai Mobiba tai tee oma.

Nyt sitten enää pitäisi se kaulaketju saada.

3 thoughts

  1. Penteles, nyt kun tuon Mobiban säiliön arvosteluja selaa niin siellä on tämmöistä: ”Sopii suoraan Savotan kamina/kiukaaseen, Savotalla kun ei omaa säiliötå ole valikoimissa. Siis suoraan kiukaan päälle ilman Savottaan, omaan kiukaaseensa ensin yksi pätkä savutorvea ja sitten säiliö. Kesälomareissulla kymmenkunta kertaa tuli pesuvedet tuolla lämlitettyä ja tuntui retkeily nousseen ihan uudelle levelille, luxusta etten sanoisi…”

    Tuostahan ois hyvä tehdä havainto ihan luonnossakin, saas nähä tuleeko vastaan

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s