Kuninkaansaaren muuntaja osa II: sauna!

Bunkkerisauna on nimetty hempeästi Kopiksi

Viime kesänä tehtiin ensimmäistä kertaa visiitti Vallisaaren kyljessä sijaitsevan Kuninkaansaaren muuntajamajoitukseen, ja sehän oli ihan ökymainio. Sillä kertaa emme testanneet muuntajan vieressä olevaa erikseen varattavaa saunaa, joten tänä kesänä oli aika ottaa kaikki mausteet. Myös Bunkkerisauna (aka Koppi) osoittautui erinomaiseksi. Hyvä muuntaja!

Saunan lisäksi uutta oli myös Vallisaaren lautan vaihtuminen Portö Linesiin, lähtölaituri kuitenkin edelleen se sama siellä Vanhan Kauppahallin vieressä eikä siellä Suokin päädyssä. Bonuksena hoksattiin myös se, että muuntajalla majoittuessaan lautalla voi pyytää kyydin Vallisaaren tavallisen saapumislaiturin sijaan Torpedolahteen, jonne se puksuttaa joka tapauksessa normilaiturilla käynnin jälkeen paluumatkaa varten. Puksuttamisen sijaan olin varautunut omalla veneellä, eli tuksutin saaren ympäri. Matka Torpedolahteen vesipönttöä täyttämään on kajakilla rantaa pitkin ihqun lyhyt, tosin rantautumista vaikeutti se, että joutsenet olivat varanneet kaikki hyvät paikat ja jouduin könyämään kiviä myöten ylös vedestä ja takaisin. Viimevuotisen biennaalitaiteen sijaan rannoilta sai bongailtua esim. tosi ison ruosteisen säiliön, mikä käy sekin ihan hyvin nykytaiteesta.

Muuntaja oli edelleen ihan parasta, varsinkin sen terde ja ranta.

Sitten viime kesän paikkaan oli ilmestynyt myös joitakin upgreidejä, kuten katosta ja tuolia sekä pari QR-koodilla maksamalla vuokrattavaa suppia. Entistä parempaa! Grillaus ja rötväys sujuivat luistavasti päivitetyllä kalustolla, miinuksena se että en saanut maistaa kenenkään hampurilaista.

Myös tuksutestit kuuluivat päiväohjelmaan, amiraalinnatsojen arvoista läpystelyä kaikilta.

Illemmalla oli vuorossa itse päätapahtuma eli sauna. Muuntajamajoituksen yhteydessä tehtynä saunavaraus on klo 18-22. Saunavedet haetaan näppärällä tonkkakärryllä lähellä olevan yleisen Hiekkapoukama-uimarannan toisessa päädyssä metsän siimeksessä sijaitsevasta kaivosta, eli sieltä missä on vessat vielä joku parikymmentä metriä. Laitettiin Kalmari ajamaan riksaa.

Saunan pihapiiri on harvinaisen hieno viidakko ja riippumatto kovin houkutteleva. Sisuksista sauna on todella tunnelmallinen, ja hauskasta sisustuksesta huolimatta huomaa myös sen, että se on ollut jonkinmoinen bunkkeri. Löylyt 5/5.

Nyt on siis testattu sekä muuntajatorni että bunkkerilöylyt, kannattaa ottaa molemmat kun on ottaakseen! Myös pelkän saunan vuokraaminen on mahdollista tiettyinä aikoina, eikä sekään ole mikään huono vaihtoehto Vallisaaren visiitin kylkeen. Näköjään siellä paistaa aurinkokin aina kun käy niin pitää taas käydä uudestaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s