Muuntajayö biennaalin kupeessa (Vallisaari-Kuninkaansaari 7/2021)

Muuntajan terassi on eri kelpo

Bongasin alumpana vuodesta normimetsäilyä erikoisemman vaihtoehdon mökkeilylle: Vallisaaren kupeessa sijaitsevasta Kuninkaansaaresta voi hommata majoituksen muuntajatornista. No sinne! Varausta tehdessä en hoksannut että kesällä touhuun tulee lisäbonuksena mukaan myös Helsinki Biennaali, mutta ei sekään varsinaisesti haitannut.

Muuntaja on Doctor Whon puhelinkopin tyylisesti sisältä isompi kuin ulkoa. Pömpeli on korkea ja kapea, mutta sisätilat on rakennettu kolmeen kerrokseen ovelasti niin että 4 hengelle saa varsin kelpoisat sänkypaikat ja niiden väliin jää vielä ylimääräinenkin kerros esim. tanssisaliksi. Sisätilojen pienuus ei haittaa oleskelua, koska pihalla on huippu terassi ja muuntajalla on myös oma laiturinsa rannassa. Ideana onkin enemmän oleskella ulkona ja käyttää rakennusta lähinnä nukkumiseen jne. välttämättömään askareeseen (sisältä löytyy mm. jääkaappi, mikro ja vedenkeitin). Muuntajan takana on myös vielä sähkögrilli ja penkitkin kokeille. Juomavesi paikalle pitää kantaa itse tai tilata vesitoimitus erikseen, joten kannattaa hoksata ottaa mukaan pönttöä sekä pulloa. Lähin hana minkä bongasin oli Torpedolahden satamassa/satamakahviloilla. Ulkoilupainotuksesta huolimatta sisälläkään oleskelu ei ole mitenkään vastenmielistä, koska sisustus on kovin silmää miellyttävää ja kivoja yksityiskohtia on noksittu vähän joka paikkaan.

Alla olevissa videoissa ravataan sekä rakennuksen ulko- että sisäpuolella.

Lisävoimia muuntajassa majoittumiseen saa halutessaan hankittua vuokraamalla myös lisähintaan buukattavan saunan, joka on heti muuntajan vieressä. Saunaa voi vuokrata myös ilman muuntajaa, mutta muuntajan ollessa varattuna saunaa ei pysty ottamaan eri porukalle eli mainio systeemi.

Saunan etupiha: ”Koppi” näytti sisälle kurkatessa varsin messevältä sekin

Muuntajan terassin vieressä möllöttää myös majoittujien käytössä oleva soutuvene, ja lyhyen matkan päässä on mahdollisuus käydä kiertämässä ehkä Helsingin lyhyin luontopolku.

Kovin kaukana ei ole myöskään yleisessä käytössä oleva hiekkainen uimaranta Hiekkapoutama.

Myös joutsenten kyttäys on hyvä ohjelmanumero, mutta liian lähelle mennessä ne alkavat sähistä.

Lähtiessä pitää muistaa siivota

Muuntajan itsensä lisäksi Vallisaaressa ja Kuninkaansaaressa piisaa näkemistä ja tekemistä ns. tarpeeksi. Olin aiemmin käynyt Vallisaaressa vuonna miekka ja nakki heti kun se aukesi, mutta sittemmin saaresta on kehkeytynyt melkoisen vierasystävällinen lokaatio julmetun monella kahvilalla jne. keitaalla, ja sitten tietty se biennaali siihen kylkeen myös.

Aiemmalla reissulla Vallisaaressa käydessä en edes selvinnyt Kuninkaansaaren puolelle, joten sen nähtävyydet olivat tyystin uusia. Myös Kuninkaansaaren puolella on vanhoja sotapömpeleitä ihmeteltäväksi, ja luonto on priimaa sielläkin. Aallonmurtajalla kannattaa työntää isoa kiveä jos biennaalin aikaan ehtii käymään.

Erittäin suosittelemisen väärti majoittumiskohde siis, tänne pitää tulla uudemman kerran ja testata touhu vielä saunankin kanssa! Alla vielä jokunen kuva tyytyväisistä asiakkaista.

One thought

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s